Ook in 2020 natuurlijk weer iedere week de Sportcolumn van Erwin de Jongh.

Sportvrienden,

Allereerst wil ik u, mede namens alle medewerkers aan ‘Albrandswaard Sport’  een mooi, gezond en sportief 2020 toe wensen. En wat ons sportprogramma betreft vele uren luisterplezier met interessante en spannende verslagen.

Zo langzamerhand begint het 2e seizoen gedeelte op gang te komen, maar verreweg het merendeel van onze regioclubs start pas volgende week zaterdag met de competitie, vandaar dat dan ook onze 1ste uitzending weer zal zijn.

Echter zijn er uitzonderingen i.v.m. het totaal aantal te spelen wedstrijden, zoals bijv. Barendrecht in 3e Div. A. Zij traden afgelopen zaterdag al aan in een uitwedstrijd tegen Excelior’31 , waarin zij een nuttig gelijkspel behaalden en daardoor die ploeg achter zich konden houden in de rangschikking. Zaterdag wacht er thuis een nog zwaardere opgave als koploper Sparta Nijkerk op bezoek komt. Het verschil in punten tussenbeide bedraagt6 maar liefst 22 en dan te bedenken dat de Barendrechters toch op een gedeelde 7e, 8ste en 9e plaats staan. Het zegt iets over de kracht van de Nijkerkenaren. Een gelijkspel zou dan ook deze keer al een wereld prestatie zijn. Maar ja wie weet wordt dit de eerste sportsurprise van 2020!

Plaatsgenoot Smitshoek komt komende zaterdag in de Hfd. kl. B voor het eerst weer in het veld  en wel uit tegen Capelle, een soort derby dus.  Het verschil in punten tussen beiden bedraag wel geteld 1 stuks en wel in het voordeel van Smitshoek.  Winst zou dan ook betekenen dat men zich verder verwijderd van d Capellenaren en de onderste regionen! Maar een gelijkspel ligt echter meer in de lijn van verwachtingen. Met beiden zou te leven zijn, al hopen we natuurlijk op de volle buit!!

In de 3e kl. D moet ook Rijnmond H. Sport aantreden en wel in een uitwedstrijd tegen DVO’32. De ploeg uit Vlaardingen heeft 3 punten meer en zou dus bij winst verder uit kunnen lopen, maar of de Hoogvlieters het zo ver laten komen ……………, we gaan het zien.

Alle overige clubs inclusief zondag 2e klasser Meeuwenplaat krijgen, evenals wij nog een weekje extra rust!!

De korfballers zijn ook alweer begonnen met het vervolg van de zaalcompetitie. De herstart van zowel RWA als Nikantes was echter verre van succesvol  te noemen. Zo leed RWA in de 1ste kl. C thuis een nederlaag tegen Victim, waardoor men afzakte naar de voorlaatste plaats. Deze zal men waarschijnlijk ook zaterdag niet gaan verlaten als koploper ZKV op bezoek komt. Wellicht zou onderschatting door de Zaandammers nog een strohalm kunnen betekenen  om tenminste een gelijkspel uit het vuur te slepen.

De wedstrijd begint in Sporthal Rhoon om 15.40 uur. Wellicht ene mooie gelegenheid om het voetbal een keertje in te wisselen voor een korfbalwedstrijd op eerste klasse niveau.

Ook Nikantes ging thuis ten onder tegen koploper Thor uit Rotterdam. Zij krijgen echter ruim de tijd om te bedenken wat er fout ging omdat ze komende zaterdag vrij zijn!

Zo  de kop is er weer af. Nogmaals volgende week zijn we er op de zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur weer bij.

Tot dan,

Erwin.  

(Visited 72 times, 1 visits today)