Ook deze zaterdag geen ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Zoals vorige week al gemeld, opnieuw een kortere sportcolumn dan gewoonlijk. Alhoewel iets langer omdat sommige regioclubs toch alweer aan de bak moeten.

Zo wacht Barendrecht in de 3e Div. A een moeilijke en spannende uitwedstrijd in en tegen Lisse. De thuisclub staat namelijk op een 5de plaats met 35 punten en Barendrecht op een 6demet 34 punten. Het zal dan ook gaan om voorlopig wel dan niet aanhaken bij de topclubs. Ondanks dat beiden in dat opzicht aan een gelijkspel niet zoveel hebben, zal dit toch waarschijnlijk wel de uitkomst van deze 6-punter zijn! We zijn benieuwd!

Ook Smitshoek wacht thuis in de Hfd. Kl. A een soortgelijk gebeuren als ARC op bezoek komt. Beiden staan op een gedeelde 6de en 7de plaats met 30 punten. Dus ook hier geldt wel dan niet meedoen met de bovenste clubs. Hopelijk zal in dit geval het thuisvoordeel meewerken, al verwacht ik ook hier een puntendeling!

Van de lagere clubs moet alleen Rhoon in de 3e kl. C in actie komen in de uitwedstrijd tegen HBSS. Het betreft hier de eerste van de 10 over te spelen wedstrijden van HBSS in verband met het opstellen van een niet gerechtigde speler. Een vreemde situatie, aangezien de spelers van Rhoon uiteraard gerekend hadden op een vrij, wellicht wintersportweekend en nu als het ware hierdoor mede gestraft worden.  Aangezien de wedstrijd indertijd verloren werd, kan men door nu te winnen wellicht toch nog een goed gevoel aan het geheel overhouden. 

Tenslotte moet Meeuwenplaats in de 2e kl. D zondag thuis een inhaalwedstrijd spelen en wel tegen PVCV. Het verschil tussen beiden bedraagt 10 punten in het voordeel van de gasten. Nu zat Meeuwenplaat juist de afgelopen weken in een soort flow en als men die zondag door weet te trekken, zou er best wel eens een verrassende einduitslag uit dit duel kunnen komen!

De overige clubs, ook wat de korfbal aangaat, hebben nog een weekje competitie rust.

Dat laatste geldt ook voor ons sportprogramma, maar volgende week hopen we weer fris en fruitig erbij te zijn als het complete competitie gebeuren weer een vervolg krijgt.

Voor nu namens ons allen een fijn en goed weekend gewenst mede met al andere mooie programma’s van onze omroep.

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh.  

(Visited 42 times, 1 visits today)