Online Yoga voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers is het zonder corona al een uitdaging om de balans te behouden tussen draagkracht en draaglast. Deze tijd van corona is een extra zware belasting op de mantelzorgschouders.Er komt minder tot geen bezoek, dus minder afleiding, luisterend oor en/of ondersteuning.

Het gemis van lotgenotencontacten van mantelzorgers onderling en professionele ondersteuning wordt nu vaak anders ingezet. Kinderen gaan niet naar school, waardoor ouders naast het thuis werken, kinderen helpen met online lessen en moeten misschien ook nog de zorg voor een kind met een beperking of handicap op zich nemen. Dit alles maakt het pakket zwaar en is het van belang om een rustmoment te kunnen pakken voor jezelf en hierdoor weer wat energie op kunnen doen.

Al enige jaren verzorgt Karin Noordzij, yogadocente, yogalessen voor mantelzorgers die zijn geregistreerd bij Steunpunt Mantelzorg. Zij helpt hen bij behoud van balans en geeft praktische oefeningen en een moment van ontspanning mee aan mantelzorgers, dit alles op een deskundige en ontspannen wijze.

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om yoga in groepsverband voort te zetten. Maar om u toch te kunnen voorzien van een dit fijne moment van ontspanning is Karin bereid de lessen online voort te zetten. Het voordeel is dat er nu een onbeperkt aantal deelnemers kunnen aanmelden.

Download de gratis app Hangout van Google op uw laptop, tablet of telefoon waar u de emails ontvangt.
Creëer een rustig hoekje voor jezelf. Huisgenoten kunnen ook meedoen.
10 minuten voor de les staat de mail met de inlogcode voor u klaar.

De kosten zijn 5 euro per les en u ontvangt een betaalverzoek vooraf. Mocht u vragen hebben over deze lessen, kunt u contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg SWA. 010-5018322 of mailto:mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl” Direct aanmelden kan via Karin Noordzij,.06-24227409

(Visited 14 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *