Onderzoek naar woningbouw Antes

De gemeente Albrandswaard doet onderzoek naar de wenselijkheid van eventuele woningbouw op het terrein van Antes in Poortugaal. Ze nodigt alle inwoners van Albrandswaard uit hierover de online enquête in te vullen. Deze is vanaf vandaag hier en hier te vinden.

Zorginstelling Antes heeft een idee opgevat voor woningbouw op haar eigen terrein en vraagt hierin medewerking van de gemeente Albrandswaard. De gemeente wil graag eerst een vooronderzoek laten doen naar de effecten van woningbouw op deze locatie alvorens verder in gesprek te gaan met Antes over de woningbouw.

De gemeente vindt het belangrijk de samenleving mee te nemen in de opzet van het vooronderzoek. Inwoners kunnen hieraan meedoen door een enquête in te vullen. Aan de hand van deze enquête brengt de gemeente de ervaringen en verwachtingen van bewoners in kaart. Ook kunnen deelnemers aangeven welke onderzoeksvragen en -thema’s de gemeente moet meenemen in het vooronderzoek naar de gewenste woningbouw door Antes.

De enquête is onderdeel van een onderzoek door een onafhankelijk bureau. Binnen dit traject vinden er gesprekken plaats met specifieke belanghebbenden, zoals een consultatiegroep van direct omwonenden, lokale middenstand, maatschappelijke organisaties en de gemeenteraad. De online enquête is bedoeld om de reacties op te halen onder alle inwoners van de gemeente Albrandswaard.

Deelnemen aan de enquête kan tot 8 oktober 2020. Begin november zijn de uitkomsten van het onderzoek bekend en worden deze met alle betrokkenen gedeeld. In december bespreekt de gemeenteraad de uitkomsten.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *