NIeuwe expositie in Jenever museum

In het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is tot 7 november de expositie ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/Schiedam’ te zien. Van een aantal van deze Schiedamse branders/distillateurs zijn in het depot van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam nog volle jeneverflessen aanwezig. Op 2 oktober van 14.00 tot 16.00 uur krijgt men de kans om deze unieke en zeldzame jenevers te proeven. De proeverij wordt gehouden in de kapel van de R.K begraafplaats.

Er zijn verschillende jenevers te proeven bijvoorbeeld de Magnolia Jonge jenever van Piet van Gent, de Adelaar, originele moutwijn jenever van jeneverstokerij De Dubbele Adelaar en Kabouter oude jenever van Herman Jansen. De proeverij wordt opgeluisterd met muziek.

De proeverij is georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Begraven Branders, vergeten begraafplaats aan de Vlaardingerdijk/Schiedam’. Deze expositie is een gezamenlijk initiatief van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam en de Historische Vereniging Schiedam.

De toegangsprijs voor de proeverij op 2 oktober (aanvang 14.00 uur) is € 17,50 inclusief een hapje. De Rooms Katholieke begraafplaats bevindt zich aan de Vlaardingerdijk 50, 3117 EW Schiedam. Aanmelding via email receptie@jenevermuseum.nl

In verband met de coronamaatregelen moeten bezoekers de QR-code van inenting tonen (via mobiele telefoon of een print) of een actuele negatieve Covid-test.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *