Nieuw sportcomplex en nieuwe huizen in Albrandswaard dichterbij

De gemeenteraad van Albrandswaard heeft maandag 18 december geld beschikbaar gesteld voor de verplaatsing van sportpark De Omloop naar de locatie Omloopseweg-Zuid. In 2021 gaf de raad al groen licht voor verplaatsing van sportpark De Omloop. Dat maakt de bouw van ruim 300 woningen op het huidige sportpark mogelijk.

Wethouder Mario Bianchi (financiën, sport) is blij met de stappen die de raad heeft gezet. ,,We kunnen hiermee onze sportverenigingen RKSV WCR en VV Rhoon een accommodatie bieden die voldoet aan de eisen van deze tijd en daarmee een belangrijke meerwaarde biedt voor onze inwoners. Sport en verenigingen vervullen een belangrijke maatschappelijke en sociale rol.”

Ook stelde de gemeenteraad geld beschikbaar voor een nieuwe ontsluitingsweg voor de 525 woningen die op initiatief van de Parnassia Groep op het terrein van zorginstelling Antes – de Hof van Poortugaal – worden gebouwd.

Met de twee raadsbesluiten is de bouw van ongeveer 825 nieuwe woningen (waarvan 270 in de sociale sector) in Albrandswaard een stap dichterbij gekomen.

Wethouder Richard Polder (wonen) zegt dat Albrandswaard hiermee een flinke bijdrage levert in het grote (regionale) tekort aan woningen. ‘Er is een enorme behoefte aan betaalbare woningen. Dat geldt voor heel Nederland, en ook voor Albrandswaard. Het project Hof van Poortugaal en De Omloop  zijn voor de gemeente heel belangrijk. We bouwen niet alleen meer woningen waardoor de doorstroming wordt bevorderd, het betekent ook een impuls voor de gemeentelijke financiën, waardoor het realiseren van andere ambities mogelijk wordt.’’

(Visited 163 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *