Nieuw Rolf boek aangeboden

In deel VI van de serie boeken over de jongen Rolf, uitgebracht door de Stichting Rolf, probeert de hoofdpersoon in het kasteel van Rhoon een geheim op te lossen. Hij komt hierbij o.a. in de oude keuken, op de zolder en in de gevangenis. Of hij dit geheim oplost is in het boek te lezen. Daarnaast krijgt de lezer veel informatie over het dagelijks leven in en rond het kasteel , en haar bewoners in het jaar 1500.

Een leuke manier om leerlingen van de groepen 7 van de basisscholen in contact te brengen met de geschiedenis van het eiland IJsselmonde, waar Albrandswaard op ligt. De Provincie steunt dit project financieel, naast plaatselijke sponsoren, zodat het boek uitgegeven kon worden.

Dit werd maandag 15 november aangeboden aan docenten van de groepen 7 uit Albrandswaard. Zo kunnen deze hun leerlingen het boek voorlezen en nieuwsgierig maken om zelf te gaan speuren op het Kasteel naar het geheim.

Stichting het Kasteel van Rhoon stelt het gebouw open in het voorjaar van 2022 voor de leerlingen. Zij gaan hierin samen met de gidsen op een speciaal voor hen gemaakte interactieve speurtocht. Of zij hier ook een geheim ontdekken? We laten het nog weten!
De officiële overhandiging van het eerste exemplaar van Rolf en het geheim van het kasteel zal op een later tijdstip plaatsvinden i.v.m. de nu geldende voorschriften.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *