Nederland zuinig op eigen BBQ

Nu het zomer is, is het voor veel mensen weer tijd om de barbecue uit de schuur te halen of de buitenkeuken klaar te maken voor gebruik. Een goed moment om te checken of het barbecuerooster er nog fris bij ligt. In Nederland zal dit hoogstwaarschijnlijk wel het geval zijn: Nederlanders zijn erg zuinig op hun barbecue. Na gebruik poetsen ze hun barbecue zo snel mogelijk schoon. De helft geeft zelfs aan dit direct te doen na gebruik, nog eens een derde de dag erna. De meesten doen dit wel met alleen een simpel sopje. Hiermee zijn wij het meest schoon in vergelijking met andere West-Europese landen, de Engelsen zijn het minst zuinig op hun barbecue. Dit blijkt uit onderzoek naar barbecuegewoontes in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland van de fabrikant van specialistische schoonmaakmiddelen HG.

We barbecueën behoorlijk wat af in Nederland: 4 op 10 mensen steekt de barbecue vaker dan vijf keer per jaar aan. Al spannen de Duitsers hier toch wel de kroon: bijna 70% van de Duitsers met een barbecue gebruikt deze meer dan vijf keer per jaar. Opvallend, want slechts 25% van de Duitsers geeft aan over een barbecue te beschikken, tegenover 46% van de Nederlanders. In Frankrijk heeft zelfs bijna 70% een barbecue in de tuin staan, blijkt uit het onderzoek dat uitgevoerd is door onderzoeksbureau Markteffect.

Dat Nederlanders zo zuinig met hun barbecue omgaan, heeft waarschijnlijk te maken met de populariteit ervan. Naast dat 40% vaker dan vijf keer barbecuet, doet ongeveer de helft dat 2 tot 4 keer per jaar. Er worden dan ook steeds geavanceerdere barbecues verkocht. En een beetje grillmeester doet er natuurlijk ook luxer vlees op. Jord Althuizen, wereldkampioen barbecueën en oprichter van Smokey Goodness, bevestigt dit: “Nederlanders doen gelukkig tegenwoordig veel meer met hun barbecue dan alleen wat worstjes en shaslicks grillen, denk aan veel groenten, mooie grote stukken vlees die langzaam gegaard worden en complete maaltijden op het rooster. Ik ben dan ook blij om te zien dat Nederlanders goed omgaan met hun barbecue, want een schone barbecue is niet alleen veiliger, maar ook beter voor de smaak en kwaliteit.” De helft van de Nederlanders geeft aan alleen een sopje van water met allesreiniger of wasmiddel te gebruiken. En hoewel dit de barbecue wel schoon krijgt, is het vaak een hele klus om de barbecue hiermee echt goed gereinigd te krijgen.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *