Nederland leest in Het Kruispunt

De maand november staat in Het Kruispunt in het teken van Nederland Leest. In november gaat heel Nederland met elkaar in gesprek in de bibliotheek over één boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea (Atlas Contact) van Judith Koelemeijer. Deze moderne klassieker is voor bibliotheekleden gratis op te halen bij Bibliotheek Het Kruispunt. Ook zijn er online activiteiten die aansluiten bij het thema van dit jaar: Duik in je eigen (familie) geschiedenis.

De film ‘Volledig portret gezocht van Markéta Ledererova’ sluit prachtig aan bij het thema van Nederland Leest: Kleindochters Jindra Bausewein-Sekeris en Françoise de Gooijer-van Aalsburg gingen op zoektocht naar het verleden van hun mysterieuze Tsjechische oma. Vanaf 1 t/m 19 november is deze documentaire van regisseur Joshua van ’t Hoff exclusief te zien voor abonnees van de Bibliotheek AanZet en Theater het Kruispunt. Normaal gesproken is deze film alleen te zien op filmfestivals en in filmhuizen.

Heb je de film ‘Volledig portret gezocht van Markéta Ledererová’ gezien en wil je meer weten over de achtergronden van deze zoektocht in de familiegeschiedenis? Dat kan! Op donderdagavond 19 november van 20.00 uur tot 21.00 uur kun je vanuit je eigen woonkamer in gesprek met de geportretteerde kleindochters Jindra Bausewein-Sekeris en Françoise de Gooijer-van Aalsburg en regisseur Joshua van ’t Hoff via het Youtube kanaal AanZet Live. De livestream is voor iedereen vrij toegankelijk en ook later terug te kijken.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.