Mini-biebs veroveren Pernis

Binnenkort zullen door heel Pernis mini-biebs in voortuinen verschijnen . Een van de initiatiefnemers, Marianne van der Linden plaatste enige tijd geleden een oproep voor materialen om dergelijke kastjes te kunnen bouwen en kreeg bijval door de gebiedscommissie waardoor het mogelijk werd om voldoende materialen aan te schaffen om meer biebs te kunnen maken.

Het gevolg was dat er binnen Pernis veel animo ontstond om te helpen bij dit idee. Zo kwam er hulp om de kastjes te bouwen, werd al op diverse plekken in Pernis aangeboden om een bieb te plaatsen en werden de eerste boeken ook al aangeboden.

Een mini-bieb is een kastje dat voor iedereen toegankelijk is en waar boeken ingezet kunnen worden of waar boeken uit geleend kunnen worden. Door het op diverse plekken in het dorp aan te bieden is het voor alle inwoners makkelijk toegankelijk om een boekje te lenen en te lezen.

Er wordt nog hulp gezocht om om de boekenkastjes in elkaar te zetten. Mocht u geen twee rechterhanden hebben maar wilt u jeugdboeken of boeken voor volwassenen schenken? Mail of bel Marianne van der Linden: gertje67@live.nl, 06 141 174 49

(Visited 31 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *