Minder woninginbraken in eerste half jaar

In de gemeente Albrandswaard zijn van januari tot en met juli minder inbraken gemeld dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. In het totaal werden er 20 woninginbraken gemeld bij de politie.

Van de 52 gemeenten die Zuid-Holland kent, is het aantal woninginbraken in 36 gemeenten gedaald. In 14 gemeenten is er echter sprake van een toename. Alleen in de gemeenten Alblasserdam en Krimpen aan den IJssel is het aantal, met 14 en respectievelijk 15 inbraken, gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar.

In de eerste 7 maanden van 2020 werden er totaal 3.580 woninginbraken geregistreerd in de provincie Zuid-Holland. Dit zijn gemiddeld 17 inbraken per dag. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is het aantal woninginbraken gedaald met bijna 20%. Deze afname is vooral toe te schrijven aan de maanden maart tot en met juli van dit jaar. Dit zou -logischerwijs- verklaard kunnen worden door het gegeven dat meer mensen thuis waren (en werkten) in verband met het COVID-19-virus.

De grotere steden van Zuid-Holland hebben, zoals verwacht, een hoger aantal inbraken in vergelijking met de rest van de provincie. In Rotterdam werden (van januari tot en met juli) 804 woninginbraken geregistreerd. In Den Haag waren er ook veel woninginbraken: 591. Zowel in Rotterdam (-21%) als in Den Haag (-25%) is echter sprake van een forse afname ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *