Minder huur voor sportverenigingen

Sportverenigingen die een zaal huren bij de gemeente hoeven ook de huur over de periode 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2020 niet te betalen. Eerder werd de huur over de maanden maart tot en met september van dat jaar kwijtgescholden.

Daarnaast wordt 45 procent van de huursom kwijtgescholden over de laatste drie maanden van 2020 voor verenigingen die buiten sporten op gronden van de gemeente.
De financiële middelen om dit mogelijk te maken komen uit de regeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS).

,,De ingrepen van het kabinet en de veiligheidsregio zijn uitzonderlijk zwaar maar nodig om onze gezondheid te beschermen tegen corona”, reageert wethouder Martijn Heezen. ,,Ook in onze gemeente lagen de sportactiviteiten lange tijd stil, en deels nog steeds. Dat trekt een zware wissel, omdat uitgaven gewoon doorlopen. Dat terwijl inkomsten vanuit de bar en andere activiteiten moeten worden gemist. Met het kwijtschelden van huren maken we het sportseizoen niet goed, maar kunnen we de verenigingen hopelijk helpen deze lange, financieel moeilijke periode door te komen.”

Voor de zogenoemde gebruikerskosten wordt voor de sportverenigingen voor de periode van 1 januari tot 1 juli 2021 uitstel van betaling verleend.

(Visited 82 times, 2 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *