Meeuwenplaat – vv Rhoon wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Maandag’

Sportvrienden,
Ik voorspelde het een tijdje terug al dat het einde van de competitie dit seizoen voor veel van onze regioteams wel eens heel spannend zou kunnen worden, zowel qua promotie- als degradatieperikelen. Wel dat begint er nu aardig op te lijken, aangezien alle clubs daar momenteel, zo’n 4 à 5 ronden voor het einde, mee te maken hebben.

Zo gaat de strijd in de 3e Div. B tussen Barendrecht en SteDoCo om het kampioenschap onverminderd voort. Beiden wonnen hun wedstrijd, maar aangezien SteDoCo dit met een iets hogere uitslag deed, namen zij op doelsaldo de 1ste plaats weer over. Zaterdag spelen beiden uit: Barendrecht tegen het op de voorlaatste plaats staande Unitas en SteDoCo tegen het op de 4e plaats staande TEC. Wellicht een kans voor de Barendrechters om afstand te nemen, al betreft het hier wel weer een zondagploeg en een wedstrijd om 18.00 uur. We wachten in spanning af.

In de 4e Div. B staat Poortugaal, mede door misstappen van de directe concurrenten en door zelf te winnen van Nieuwenhoorn, op een 2e plaats, maar nog belangrijker, in de strijd om de 3e periodetitel op polepositie! Dat geeft extra druk in de uitwedstrijd van zaterdag tegen LRC, waarvan thuis werd verloren. Het punten verschil tussen beiden bedraagt 10 punten, dus alle ingrediënten voor een spannende en zware wedstrijd zijn aanwezig. Hopelijk weet men de flow waarin men zit, vast te houden!!

Smitshoek speelt in diezelfde klasse thuis tegen hekkensluiter DSO. Dat mag dus geen probleem opleveren, temeer daar men al een periodetitel op zak heeft. Zaak is nu dan ook om het juiste wedstrijdritme vast te houden voor later.

In de 3e Kl. D won Rhoon thuis van Kethel Spaland. Het brengt hen op een gedeelde 2e en 3e plaats, al is het verschil tussen hen en koploper HVC  ’10 nog wel 9 punten. Met nog 5 wedstrijden te gaan een hele klus om hen in te halen, zelfs al zit er nog een thuiswedstrijd tegen hen aan te komen. Interessanter en spannender is dan ook de strijd om de 3e periodetitel, waar men 3 punten achterstand heeft op Vierpolders en OVV, die overigens zaterdag tegen elkaar spelen! Een leuk perspectief, al zal men dan zelf wel moeten winnen uit tegen Meeuwenplaat, wat op de voorlaatste plaats staat en vecht tegen directe degradatie of de nacompetitie daarvoor. Logisch dat dit dan ook onze wedstrijd van de week is, die Dick van der Meer voor ons live op de voet zal gaan volgen.

In de 4e Kl. F, verloren de nummers 1 en 3 (WCR) hun wedstrijd en speelde de nummer 2 gelijk. De strijd om het kampioenschap blijft daarmee een spannende aangelegenheid. Daarbij treft WCR zaterdag thuis Zwartewaal dat met maar liefst 4-0 koploper ‘s-Gravendeel versloeg. Het verschil tussen beiden bedraagt 6 punten, waarbij WCR een wedstrijd meer gespeeld heeft. Maar daarnaast zijn de Zwartewalers ook nog eens gewikkeld in de strijd om de periodetitel. Dus spanning alom rond deze wedstrijd. Waarbij we hopen dat het thuisspelen in het voordeel van WCR zal uitpakken!

In diezelfde klasse gaat het met Rijnmond Hoogvliet Sport steeds slechter, mede door het verlies van afgelopen zaterdag. Ze blijven daarmee op de laatste plaats staan met slechts 19 punten. Wil men nog een sprankje hoop houden, dan zal er zaterdag thuis gewonnen moeten worden van OHVV dat met 1 punt meer, een plaatsje hoger staat, Dus ja, hopelijk grijpen ze deze ultieme kans!! Cor van Loosdrecht van LinQ media houdt ons dan ook via wedstrijdflitsen van het verloop ervan op de hoogte!

In de 4e Kl. D ontvangt Pernis thuis Melissant. Net als Smitshoek zitten de Pernissenaren waarschijnlijk al met hun hoofd bij de nacompetitie, al blijft het ook voor hen zaak om het juiste wedstrijdritme vast te houden. een overwinning zaterdag, zou wat dat aangaat dan ook een goede opsteker zijn.

Ook de korfballers zijn dit weekend weer actief in de 2e ronde van de veldcompetitie. Vitesse startte als nieuwkomer in de Hfd. Kl 07 daarin, 14 dagen geleden in de lastige uitwedstrijd tegen Pernix, met een overwinning. Zaterdag ontvangt men VEO, die hun 1ste wedstrijd verloren tegen Die Haghe en dus punten zullen moeten pakken om niet nu al de aansluiting naar boven te verliezen. Ook hier dus spanning alom! Zoals gewoonlijk blikt ook Fred van der Pol in onze uitzending verder vooruit op deze wedstrijd.

RWA startte als degradant in de 1e Kl. 10 met een thuisnederlaag tegen DVS ’69. En aangezien deze competitie slechts uit 6 wedstrijden bestaat, geeft dat meteen al druk! Datzelfde geldt eveneens ook voor de tegenstander IJsselvogels, waar men zaterdag op bezoek moet. Ook hier dus spanning om niet de rode lantaarndrager te worden!

Nikantes tenslotte, verloor in de 4e Kl. 10 eveneens en wel van Sperwers, waarvan men in de zaalcompetitie nog tweemaal wist te winnen. Een valse start dus, die men zaterdag in de lastige uitwedstrijd in Soijkenisse tegen Olympia moet zien recht te trekken!!

Ook Glen Stolk ontbreekt uiteraard niet met zijn verslag van het handbal gebeuren!

Alles overziende, dus een meer dan goed gevuld programma, met sportieve confrontaties op diverse vlakken, om je vingers bij af te likken. In onze sportuitzending tussen 14.00 en 17.00 uur hopen we dit alles samen met onze verslaggevers, correspondenten ter plekke en onze studiocrew op de voet te volgen. De regie en presentatie is daarbij in de kundige handen van Dick Roelse, bijgestaan qua techniek en muziekkeuze door Bas van Driel.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *