Meeuwenplaat – OVV wedstrijd van de week bij ‘DeStand op Zaterdag’

De laatste(competitie) ronde!!
In mijn jeugd was De Grote meneer Cactusshow een grote hit op de vaderlandse televisie en zorgde Peter Jan Rens voor een spetterend eind van zijn programma. Een spetterend slot zit er in de derde divisie ook aan te komen aanstaande zaterdag. Niet twee maar zelfs drie kampioen kanshebbers zijn er op de slotdag nog in de derde divisie!

Barendrecht heeft na afgelopen zaterdag de beste troefkaarten in handen. Concurrent Stedoco verslikte zich deels in AWC en moet nu Blauw Geel’38 uit Veghel naast zich dulden. Beide achtervolgers op Barendrecht hebben twee punten achterstand op de Bongerd formatie en hebben dus ook nog steeds kans op de titel. Hierbij zijn ze dus wel afhankelijk van het resultaat van Barendrecht in en tegen Kloetinge.

Winst voor de Barendrechters betekent dat de champagne in Zeeland ontkurkt kan worden. Bij elk ander resultaat kunnen de zak Japanners tevoorschijn gehaald worden. Het doelsaldo tussen de nummers 1 (Barendrecht) en 2 (Stedoco) is gelijk (+37) waardoor de club uit Hoornaar bij winst op UNA uit Veldhoven met de schaal aan de haal gaat.

Het verschil tussen de nummers twee en drie, Stedoco en Blauw Geel, bedraagt vijf doelpunten in het voordeel van Stedoco. Wil Blauw Geel kans maken op het kampioenschap moet het hopen of op een dubbele uitglijder in Kloetinge en in Veldhoven of het moet zelf met een (monster)zege weggaan uit Berkel (BVCB-Blauw Geel) Ofwel het beloofd een spannende vooravond te worden in de derde divisie en “De Stand op zaterdag” duimt voor een goed resultaat voor de Barendrechters!

Alle wedstrijden in de derde divisie beginnen om 18:00 uur.

In de vierde divisie maakt Smitshoek zich op voor de nacompetitie. Een 1-0 nederlaag bij laagvlieger VOC is wat dat betreft geen generale voor het toetje wat vanaf 1 juni komen gaat. De laatste competitie wedstrijd tegen Westlandia is alleen nog voor de 4e plaats in de competitie wat betreft de thuisclub.

Winst op de Westlanders en (punten)verlies van Zwaluwen tegen runner up s’Gravenzande zou dan de vierde plaats voor de Smitshoekers kunnen opleveren. Voor de bezoekers staat er nog iets meer op het spel. Bij winst op Smitshoek gloort voor de bezoekers mogelijk nog de periode titel.

Henri van Leeuwen van WOS media houdt u vanaf 15.30 op de hoogte van deze wedstrijd.

(District)Bekerwinnaar Poortugaal sluit het seizoen af met een uitbeurt op Varkenoord tegen Sportclub Feyenoord. Een wedstrijd tussen de nummers 9 en 7 van de ranglijst waarin de thuisclub biij winst nog over de bezoekers heen kunnen wippen maar waar voor de Albrandswaarders ook nog maximaal de vierde plaats mogelijk is. De verschillen tussen de nummers 4 en 7 bedraagt slechts 3 punten en tussen de nummers 7 en 10 is ook maar 3 punten dus het klassement kan nog een flinke draai maken op de slotdag.

Alle wedstrijden in de vierde divisie beginnen aanstaande zaterdag om 15:30 uur

In de derde klasse zijn de kaarten voor de lokale clubs geschut. Beide vertegenwoordigers spelen nacompetitie alleen had Meeuwenplaat dit liever in de bovenste helft van de competitie gehad. Nu moet het in de laatste speelronde hopen op een uitglijder van Naaldwijk en zelf de punten binnen zien te houden tegen OVV. De 11e plaats in de competitie levert in de eerste ronde van de nacompetitie een thuiswedstrijd op en de nummer 12 wacht een reis naar Maassluis bij VDL.
Een wedstrijd waarbij nog enige spanning op het spel staat en daarom is deze wedstrijd in de derde klasse onze wedstrijd van de week en verzorgd Marco Gouw het verslag van deze wedstrijd. Achter HVC’10 eindigt Rhoon als tweede of derde in de competitie.
Een heel verschil met de klassering van vorig seizoen toen maar net aan degradatie naar de vierde klasse ontsnapt werd.

Om de tweede plaats in de competitie vast te houden moet er in de laatste wedstrijd afgerekend worden met het reeds gedegradeerde DVO’32. Winst op de Vlaardingers houdt de tweede positie in Rhoons bezit. Bij puntenverlies kan Victoria’04 nog (bij winst op Lyra) over de Omloop bewoners heen tillen. Via Marco van Wassenaar blijven we op de hoogte van de laatste wedstrijd

Alle wedstrijden in de derde klasse beginnen om 14:30 uur

In de vierde klasse viel vorige week het doek voor Rijnmond Hoogvliet Sport.

De geel/groene brigade pakte een week ervoor hun laatste strohalm tegen kampioenskandidaat s’Gravendeel en leken lange tijd op winstkoers in en tegen Zwartewaal. In de laatste twintig minuten viel echter het doek voor de Hoogvlieters en keerde de wedstrijd in het voordeel van Zwartewaal die behalve de overwinning ook de periodetitel pakte en RHS degradatie bezorgde omdat op de andere velden de resultaten niet gunstig uitpakte voor de geel/groene.

De tweede degradatie op rij bezorgd RHS nu een plek in de vijfde klasse en laten we hopen dat ze binnen een jaar weer terug zijn in ieder geval de vierde klasse!

Het afscheidsduel in de vierde klasse is tegen GHVV’13 die op hun beurt nog de punten nodig hebben nacompetitie voetbal te ontlopen.

Rene Reek van LinQ media gaat deze wedstrijd van commentaar voorzien in de uitzending van de Stand op zaterdag.

Voor WCR is het seizoen na de uitwedstrijd bij Abbenbroek afgelopen. Vorige week, na de 3-5 zeperd tegen Rockanje, lieten een aantal WCRers weten dat het seizoen toch wel een teleurstelling is geworden en dat er toch meer in had gezeten. Een overwinning op Abbenbroek zal die nare smaak niet wegnemen maar het seizoen wel op een positieve manier afsluiten en dat is wellicht ook wat waard.

Alle wedstrijden in de vierde klasse beginnen om 14:30 uur

Pernis kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie van volgende week en weet dat hun tegenstander gaat komen uit de vierde klasse F en laat dat nou de afdeling van WCR en RHS zijn.

Abbenbroek, SCO’63, Rockanje, ZBVH, OHVV en GHVV’13 een van deze ploegen mag volgende week de reis naar Pernis gaan maken en de mannen van Miquel Munoz zijn klaar om met een van deze tegensanders de strijd om een plaats naar de vierde klasse aan te gaan.

Dit weekend wordt er in ieder geval stevig getraind en hopelijk levert het volgende week een mooi resultaat op voor Pernis.

Verlaten we het voetbal en gaan we het korfbal en handbal met u doornemen.

Wat betreft het korfbal gaan we in de uitzending natuurlijk even spreken met Leo vd Pol.

Om 16.55 uur gooien de Barendrechters en tegenstander Die Hage hun eerste ballen richting de korf en voor die tijd zijn we op de hoogte van alle Barendrechtse inns and outs.

Om 16:30 uur gooien koploper Maassluis en nummer drie RWA hun eerste ballen richting de korf.

Kan Rood Wit Albrandswaard de koploper een tik (nederlaag)bezorgen of neemt de koploper nog verder afstand van de bezoekers?

We houden u op de hoogte!

Tot slot wat betreft het korfbal Nikantes.
Om 16:15 uur uur gooien Conventus en Nikantes in Zwijndrecht hun eerste bal richting de korf.

Het verschil tussen de laatst en voorlaatst bedraagd twee punten in Hoogvliets voordeel en het zou mooi zijn als deze score nog verder zou oplopen morgen.

Ook besteden we in De Stand op Zaterdag aandacht aan handbal.

Glenn Stolk weet hier alles van en verteld de laatste nieuwtjes in de uitzending die zoals elke zaterdag tussen 14-17 uur zal duren en ditmaal Peter Bosch als presentator zal hebben.

Technisch en muzikaal zal hij op de laatste speeldag van de competitie bijgestaan worden door Dick van der Meer.

Met vier voetbalwedstrijden in de uitzending aangevuld met korfbal en handbal hebben we een breed sportaanbod voor uw sportieve en muzikale oor.

Met sportieve groet

Dick van der Meer

(Visited 36 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *