Maritiem Festival gaat door

Het Maritiem Festival beleeft dit jaar een speciale anderhalve-meter-editie met een verrassend cultureel programma en ruime aandacht voor de ‘plastic soep’. Van 4 t/m 6 september duiken bezoekers online én op de kade van het Maritiem Museum Rotterdam in diverse activiteiten. Blikvanger is tallship de Morgenster, dat de museumhaven binnenvaart met ‘zeilen van hoop’.

Het Maritiem Festival besteedt dit jaar veel aandacht aan de duizelingwekkende hoeveelheid plastic, die in oceanen belandt. Zo komt WasteShark langs, een drone die wereldwijd plastic uit de havens haalt. Stichting Plastic Whale is van de partij met sloepen van opgevist plastic en ‘plastic soep surfer’ Merijn Tinga komt op zijn sup-board van plastic afval. Verder gaan kinderen aan de slag met restmaterialen om gerecyclede scheepjes te maken.

Het Maritiem Festival vindt plaats van 4 t/m 6 september bij het Maritiem Museum Rotterdam en is tot stand gekomen met dank aan Rotterdam Festivals. Meer info en tickets: maritiemmuseum.nl.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *