Livestream populair bij uitvaart

Meer dan een derde van de mensen in Zuid-Holland die een bekende tijdens de coronacrisis verloor heeft via livestream het afscheid gevolgd omdat ze in persoon geen afscheid konden nemen.

In Zuid-Holland zijn tijdens de coronacrisis de meeste mensen overleden, namelijk meer dan elf duizend*. Van de nabestaanden die een uitvaart hebben moeten regelen in de regio heeft 72% toch een goed gevoel overgehouden aan het afscheid ondanks de geldende maatregelen. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta naar de beleving van uitvaarten tijdens de coronacrisis.

Opvallend in Zuid-Holland is dat 1 op de vijf mensen die een bekende verloor en niet in persoon afscheid kon nemen geen steun hebben betuigd aan de nabestaanden. De helft stuurde een kaart of brief. Voor nabestaanden is steun van groot belang. Vooral in een tijd waarin de uitvaart noodgedwongen beperkt werd tot maximaal 30 personen is steun op afstand zeer gewenst.

Vanaf 12 maart tot 1 juli 2020 gold er een maximum aantal bezoekers voor een uitvaart. De eerste dagen was dit 100 personen en vanaf 17 maart niet meer dan 30 personen. Ook de cateringfaciliteiten werden gesloten in alle uitvaartcentra tot 1 juni 2020 waardoor een nazit niet meer mogelijk was.

Momenteel geldt nog steeds de maatregel dat aanwezigen 1,5 meter afstand moeten houden tot elkaar en geen fysiek contact met elkaar mogen hebben. Het maximum aantal bezoekers is sinds 1 juli 2020 niet meer van kracht

(Visited 41 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *