Lezersfestival Kasteel van Rhoon

RHOON – De Boekenweek wordt in Rhoon traditioneel gevierd met het Lezersfestival, dit jaar op zaterdag 14 maart. Bekende Nederlandse schrijvers Robert Vuijsje en Simone van der Vlugt komen naar Het Kasteel van Rhoon om te vertellen over het schrijversvak en om voor te dragen uit eigen werk.

Tussen de lezingen door is er een lezerscafé waar lezers en schrijvers elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten. Het belooft weer een bijzondere avond te worden. Inloop is vanaf 19.00 uur en de eerste lezing gaat om 19.30 uur van start.

Robert Vuijsje (1970) debuteerde in 2008 met zijn roman Alleen maar nette mensen. De roman gaat over een jongen van joodse afkomst uit de chique Amsterdamse wijk Oud-Zuid die op zoek gaat naar een “intellectuele negerin” als vriendin. Deze culturele zedenschets werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs in 2009. Ook werd hij genomineerd voor de Belgische Gouden Uil literatuurprijs die hij vervolgens won.

Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut De reünie verscheen in 2004. Daarna volgden Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen.

In 2012 is Simone van der Vlugt een nieuwe weg ingeslagen met de thrillerreeks waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt. Hiervan zijn inmiddels drie delen, Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom, verschenen. Daarna verschenen in 2016 Toen het donker werd, en in 2017 ‘De doorbraak’.

Het Wapen van Rhoon serveert voorafgaand een speciaal “Lezersfestivalmenu”.

Online kunnen kaarten à € 25,00 worden gekocht via de website Kasteel van Rhoon . Tevens verkoop bij Wijnhuis Rhoon en ThéCafé Rhoon.

(Visited 118 times, 1 visits today)