Levensloopbestendige woningen Essendael opgeleverd

Op de kop van de nieuwe buurt De Landerijen in de groene Rhoonse woonwijk Essendael staan tien prachtige seniorenwoningen vlak bij het water en een groot park. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling nodigde wethouder Martijn Heezen uit voor een bezoek aan de bewoners in hun onlangs opgeleverde woningen. Alle senioren kregen een bloemetje aangeboden door BPD. 


 
Essendael ligt aan de rand van Rhoon, tussen de Essendijk, Tijsjesdijk en de Rijsdijk. De wijk bestaat uit meerdere buurtjes die allemaal aansluiten bij het authentieke en landelijke karakter van Rhoon. De fraai gedetailleerde klassieke architectuur past helemaal bij de bebouwing in het bestaande dorp, dat op loopafstand is. In de groene omgeving en een groot park is voldoende speelruimte voor kinderen. Hier kunnen ouderen een rondje lopen en ontmoeten bewoners elkaar.
 
Wethouder Martijn Heezen:
“In heel Nederland is veel vraag naar woningen voor senioren. We hebben nog veel meer van dit soort initiatieven nodig in Rhoon. We zijn blij dat we in Rhoon tien ruime grondgebonden woningen voor ouderen hebben kunnen realiseren. Maar het is ook zeker noodzakelijk om de doorstroming op gang te brengen op de woningmarkt. Het is fijn dat deze ouderen in de prachtige groene omgeving kunnen blijven wonen. De levensloopbestendige woningen zijn een verrijking van het woningaanbod en de bestaande sociale contacten in onze gemeente.” 
 
Energieneutrale hofjeswoningen
De buurt De Landerijen ligt pal naast het groene middengebied van Essendael. Tussen de Willem de Kooning Allee en de Karel Appellaan liggen tegen de Tijsjesdijk aan de tien woningen voor senioren. De woningen zijn zo gesitueerd dat ze in de buurt van veel voorzieningen liggen. Via een groot groen park is het knusse centrum van Rhoon lopend te bereiken. De levensloopbestendige woningen zijn heel duurzaam en liggen rondom een groen hofje dat samen met de bewoners wordt ingericht.
 

(Visited 95 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.