Lale Gül in Het Kruispunt

Op woensdag 24 november is schrijfster Lale Gül, bekend van het boek ‘Ik ga leven’, te gast in bibliotheek Het Kruispunt. Ze gaat in gesprek over haar veelbesproken boek. Kaarten voor deze bijzondere avond zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Het thema van de campagne Nederland Leest is dit jaar ‘Over de grens’. Dat kan slaan op fysieke grenzen, maar ook over het verbreden van je horizon en het loslaten van opgelegde grenzen. Over die laatste twee dingen gaat het veelbesproken boek Ik ga leven van Lale Gül. Nathalie Lemmen gaat deze avond met haar in gesprek.

Lale Gül (1997) groeide op in een streng Islamitisch gezin in Amsterdam-West. Tot haar 17e ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görus. Nu studeert ze Nederlands aan de Vrije Universiteit. Dit jaar debuteerde de schrijfster met haar autografische roman Ik ga leven. In dit boek betwist ze alles wat ze geleerd heeft op de Koranschool en meer. Ik ga leven maakt een hoop los en is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2021.

Het Kruispunt moet voor Gül aanvoelen als thuiskomen. Eén van de plekken waar Gül namelijk in haar kindertijd graag kwam was de buurtbibliotheek. Daar vond ze Nederlandse boeken en informatie die ze thuis niet kreeg. Van de Donald Duck tot ‘echte’ literatuur.

Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kan haar boek worden gekocht en gesigneerd.
De lezing vindt plaats op woensdag 24 november om 20.00 uur in de bibliotheek in Het Kruispunt. Kaarten kosten €7,50 en zijn te koop via www.hetkruispunt.nl.

(Visited 329 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *