Laatste ‘Stand op Zaterdag’ van dit seizoen

De laatste ronde.
Het voetbalseizoen 2023/2024 zit er na vandaag voor de clubs uit onze regio dan ook echt op.
Alle competitiewedstrijden zijn gespeeld. Alle periodekampioenen zijn bekend en vandaag spelen de 2e, 3e en 4e klassers hun finale wedstrijden voor promotie of degradatie.
Over de laatste wedstrijden van dit weekend straks meer maar als we terugkijken naar het seizoen 2023/2024 dan is het voor onze regio toch een fantastisch seizoen geweest!
BVV Barendrecht als kampioen van de derde divisie volgend seizoen in de tweede divisie.

Periodekampioen Smitshoek die tegen AWC en Achilles Veen drie van de vier wedstrijden weet te winnen en daardoor terecht van de vierde naar de derde divisie promoveert!

Namens de gehele sportcrew van ‘De Stand op Zaterdag ‘ FELICITEREN WE SMITSHOEK met deze knappe prestatie en wensen we ze alle succes toe in de derde divisie!

Het komend seizoen is onze regio vertegenwoordigd in zowel de 2e als 3e als 4e divisie en hoe knap is dat!

Ook in de 4e klasse wordt het volgend seizoen druk met clubs uit onze regio.
Helaas degradeerde Meeuwenplaat na een 4-1 nederlaag van de derde naar de vierde klasse.
Voor de Hoogvlieters is dat een tic maar zijn ze ook strijdbaar om weer gauw terug te keren naar het niveau waar ze tenminste thuishoren en dat is de derde klasse.

Misschien treft Meeuwenplaat in het komende seizoen wel WCR als competitie genoot.
De bewoners van Sportpark de Omloop kwamen in de halve finale van de nacompetitie door vanaf de strafschopstip VVOR te verslaan maar in Zoeterwoude had WCR (helaas) niets in te brengen tegen Meerburg getuige de 7-1 nederlaag voor de geel/blauwe waardoor zij ook komend seizoen in de 4e klasse actief blijven.

En wat mij betreft kan dan ook Pernis toegevoegd worden aan de klasse van WCR en Meeuwenplaat.

De mannen van Miquel Munoz troffen in de finale van de nacompetitie in Alphen a/d Rijn (op het veld van Alphense Boys) Linschoten en in een wedstrijd die misschien niet goed maar wel vreselijk spannend werd naarmate de wedstrijd vorderde. Er moesten na 120 minuten, waarvan Pernis bijna een uur lang met een man meer speelde, strafschoppen aan te pas komen om de beslissing te brengen.

De vierde strafschop van Linschoten en de vijfde van Pernis gaven de doorslag.
Doelman Vermeer van Pernis keerde de vierde stiptrap van Linschoten waarna Pernissenaar Peelen zijn club de 4e klasse inschoot!

Ook Pernis FELICITEREN WE MET DIT BEHAALDE RESULTAAT namens de gehele sport crew van de Stand op zaterdag!

Pernis heeft een jonge en gretige groep en het is te hopen dat volgend seizoen, in de 4e klasse, het talent van deze groep er uit gaat komen.

Rest nog een ploeg in de nacompetitie en dat is vv Rhoon.

Wat de mannen van trainer Raymond Kuijpers hebben neergezet dit seizoen is ook van indrukwekkend geweest.

HVC’10 uit Hoek van Holland was in de derde klasse D net iets te goed maar de tweede plaats in deze competitie en het halen van de nacompetitie finale is toch een prestatie waar je u tegen zegt als je dit afzet tegen het einde van het vorige seizoen waar op het veld van Kozakkenboys ter nauwernood een plekje in de derde klasse van dit seizoen werd veilig gesteld.

Dit seizoen mag Rhoon afsluiten met een finale van de nacompetitie tegen DHC uit Delft voor een plekje in de 2e klasse voor het komend seizoen.

Rhoon bereikte de finale door eerst van Neptunus Schiebroek met 2-1 te winnen en in de halve finale werd CKC met 3-1 verslagen.
Beide wedstrijden werden in de verlenging beslist door beslissende doelpunten van Ricardo Merrelaar.

DHC nam in de eerste ronde van de nacompetitie het in Ridderkerk op tegen Slikkerveer en zegevierde, op het Sliknest, vlak voor tijd met 1-2.

In de halve finale had DHC ook een verlenging nodig om zich te ontdoen van het Vlaardingse
Victoria’04.

Dat lukte de ploeg uit Delft uiteindelijk door met 3-2 te winnen om het in de finale van de nacompetitie te kunnen opnemen tegen Rhoon.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de wedstrijd tussen Rhoon en DHC onze (laatste) wedstrijd van de week is en dat Dick van der Meer deze wedstrijd vanaf het neutrale veld van TOGB in Berkel en Roderijs zal verslaan.

Wisselende resultaten op de laatste speeldag van de korfbalcompetitie.

Twee van de drie clubs uit de regio moesten de punten aan de tegenstander laten.

Alleen RWA wist het afgelopen weekend tegen IJsselvogels de punten binnen te halen.
De hekkensluiter werd met 14-13 verslagen en daarmee eindigde RWA op het veld als tweede in de competitie achter kampioen Maassluis.

Vitesse en Nikantes verloren op de laatste speeldag.

VEO versloeg in eigen huis Vitesse met 19-13 maar dat was voor de Hagenezen niet voldoende om van de onderste positie af te komen.

Vitesse eindigde in het debuutjaar in de Hoofdklasse als 2e .
Wel een straatlengte achter op kampioen Die Hage maar de onlangs 90 jaar geworden Barendrechtse korfbalclub handhaafd zich dus knap in de hoofdklasse.

Nikantes verloor hun laatste wedstrijd van het seizoen bij kampioen Olympia met grote cijfers.

Met 17-8 bleven de punten in Spijkenisse en eindigde Nikantes als derde in de competitie.
Alleen Conventus haalde minder punten dan Nikantes.

Het handballen nadert ook het einde van het seizoen.

De dames van Savossa bekerde afgelopen maandag tegen Twist en de heren namen het in hun laatste competitie wedstrijd op tegen en beide wedstrijden leverde voor Savossa het volgende resultaat op waarmee het seizoen voor de handballers en handbalsters er nu ook op zit.

En na vandaag zit het het seizoen voor de medewerkers van de ‘Stand op Zaterdag’ er op.

Dick vd Meer verzorgd de presentatie en het verslag vanaf het veld van TOGB en Hans Hotting zorgt voor de techniek en de muziek.

Ik dank langs deze weg de overige presentatoren, techneuten en alle verslaggevers van WOS Sport, LinQ media, en alle overige lokale radiozenders die ons ter hulp zijn geweest om wekelijks een goed gevuld sportprogramma te kunnen maken.

Heel veel dank gaat er ook uit naar de nestor van het sportprogramma Erwin de Jongh!
Zijn collums waren wekelijks te lezen op de website van RTV Albrandswaard en de socials van de omroep, en elke keer met veel liefde voor de sport geschreven.

De laatste periode moest ik het stokje even van Erwin overnemen maar ik hoop echt dat Erwin in het nieuwe seizoen weer in staat is om de wekelijkse proza voor zijn rekening te nemen!

U en ik rekenen daar natuurlijk op!

Verder dank ik ook Leo vd Pol en Glenn Stolk voor het wekelijks leveren van hun bijdrages in het sportprogramma van RTV Albrandswaard en Exxact Barendrecht.

Tot slot dank ik u voor het luisterend oor naar De Stand op zaterdag.

Het sportteam gaat na vandaag even genieten van het reces.

Maar we hopen u in augustus of september weer op de zaterdagen tussen 14-17 uur te mogen begroeten voor het seizoen 2024/2025.

Met sportieve groet,

Dick van der Meer

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *