Laatste sportcolumn van Erwin de Jongh van dit seizoen.

Sportvrienden,

Het voetbalseizoen 2018/2019 zit er helaas, wat onze regioclubs aangaat, nu echt op. Zowel Rhoon als Pernis verloren namelijk in de eerste knock-out fase van de nacompetitie hun wedstrijden tegen rep. VVOR en DVV’ 09.

Daarbij kan Rhoon terugkijken op een prima 2de competitiehelft, waarin ze na degradatiekandidaat geweest te zijn zich opwerkten naar een gedeelde 7de en 8ste plaats in de eindrangschikking en als extra toetje ook nog een periodekampioenschap opeisten. Iets wat niemand een paar maanden geleden nog voor mogelijk had gehouden. Met dit in het achterhoofd kan men dan ook verder gaan bouwen richting het nieuwe seizoen.

Voor Pernis waren de  druiven een stuk zuurder, want hun nederlaag betekende een degradatie naar de 4de klasse en dat is een hele klap voor deze fusieclub met een rijke en succesvolle historie van de beide pijlers waaruit zij is ontstaan. Er is daar dus werk aan de winkel, want de 4de klasse is beneden hun stand! Hopelijk weet men dan ook in het komende seizoen weer de weg omhoog te vinden, waarbij we ze alle succes toe wensen.

Voor de korfballers zit  de 2de helft van het veldseizoen er bijna op. Volgende week zaterdag staat  de laatste ronde ervan op het programma, waarbij RWA in de 1e klasse F op bezoek gaat bij kampioen ONDO in Middelburg. Samen met KCR en Kinderdijk gaan ze daarbij uitmaken wie uiteindelijk 2de gaat worden in de eindrangschikking, maar daarvoor zal er in elk geval dus gewonnen moeten worden in een wedstrijd die tevens het officiële afscheid betekent van trainer/coach André Verbaas.

Nikantes ontvangt op diezelfde zaterdag in de 4e klasse I Voltreffers thuis. De Hoogvli8etnaren eindigen hoe dan ook op een derde plaats en dat is een heel stuk beter dat in het afgelopen zaalseizoen. Hopelijk kunnen ze dit gevoel dan ook meenemen naar het nieuwe seizoen!  

Ja en met dit laatste  is dan ook tevens een einde gekomen aan de live uitzendingen van ons sportprogramma voor dit seizoen. Zaterdag is de laatste aflevering waarin Arie Korteweg en ik samen met Dick van der Meer terugblikken op het afgelopen seizoen en vast wat vooruitblikken naar het komende, dat ook dit keer wat de voetbal betreft weer zal beginnen met het ‘RTV Albrandswaardtoernooi’ eind augustus.

Dan zal ook deze kolom weer verschijnen, maar voor nu gaan we eerst even uitblazen en wat nieuwe inspiratie op doen!!

Bij deze hartelijk dank aan alle medewerkers, verslaggevers, technici en natuurlijk Dick Roelse die ervoor zorgde dat alle columns geplaatst werden. Verder wensen we Jeroen beterschap toe en hopen dat hij aan het begin van het nieuwe seizoen weer fris en fruitig aan de start ervan kan verschijnen!!

Een hele fijne, zonnige en gezellige vakantie gewenst!

Met vriendelijke groet,

Erwin de Jongh

(Visited 84 times, 1 visits today)