Laatste sportcolumn van Erwin de Jongh van dit seizoen

Sportvrienden,

Daar is hij dan: de laatste sportcolomn van dit amateurseizoen. Na twee halve hebben we gelukkig weer een heel  seizoen af kunnen maken, zij het hier en daar met wat hobbels. Maar goed, fijn dat het zo gelopen is en we weer een echte sportieve promotie en degradatie gehad hebben.

Over der regioclubs wat het voetbal betreft, heb ik vorige week al uitvoerig geschreven en nu sluiten we ook, 1 ronde voor het einde, het korfbal gebeuren af. We deden dat afgelopen zaterdag met een live verslag van de laatste thuiswedstrijd van RWA in de 1e Kl. F tegen Merwede/Multiplaat. Een vooral in de 2e helft schitterende partij, die verdiend uitmondde in en 16-14 overwinning voor de rood/witte formatie van Edwin Jansen. Hiermede passeerde ze tevens de tegenstander op de ranglijst en klommen zo naar een 5e plaats. Zaterdag volgt de laatste wedstrijd uit tegen Albatros en kan er daar bij winst zelfs nog een plaats geklommen worden. Maar hoe het ook zij, veilig zijn ze in elk geval en kunnen ze zich dan ook weer op gaan maken voor een nieuw veldseizoen op 1eKlasse niveau.

Nikantes speelt zaterdag in de 4e Kl. F de laatste wedstrijd thuis tegen koploper Trekvogels. Hoe ze ervoor staan is moeilijk te achterhalen, aangezien de uitslagen vanaf 1 juni j.l. door de KNKV niet meer bijgewerkt zijn. Degraderen kunnen ze in elk geval niet, aangezien de 4e klasse de laagste is.

Ja, en dan op naar de verdiende vakantie!! We danken alle verenigingen waar we op bezoek zijn geweest voor hun gastvrijheid en behulpzaamheid tijdens. We hopen daar in het komende seizoen ook weer gebruik van te mogen maken!!

We danken Dick Roelse voor het publiceren op website van deze columns en voor het bij nood invallen als presentator bij ons sportprogramma. Ook Herman ten Broeke willen we bedanken voor het eveneens bij nood invallen wat de techniek aangaat!

Verder wensen wij alle luisteraars namens onze vaste crew van verslaggevers, presentatoren en technici met name: Dick van der Meer, Arie Korteweg, Herman Spijkers, Hans Hotting, Hans Martens, Bas van Driel, Mark Hotting en Jessy Domenie een hele fijne en zonrijke vakantie toe en hopen elkaar ook volgend seizoen op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 weer te treffen aan de radio of wellicht op de velden.  Dat laatste begint dan of in het laatste weekend van augustus of in het eerste van september, afhankelijk van de start van de competitie en/of thuiswedstrijden van onze clubs.

Tot dan zullen we dan maar zeggen!!

Met sportieve groet,

Erwin. de Jongh

(Visited 52 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.