Laatste Sportcolumn van Erwin de Jongh in 2019.

Sportvrienden,

Dit wordt mijn laatste Sportcolumn van 2019. We zijn met het amateurvoetbal in de regio bijna op de helft van het  competitieseizoen 2019/2020 oftewel een mooi moment om eens even achterom en vooruit te kijken. Wat bracht het ons tot zover en wat zijn de verwachtingen c.q. vooruitzichten.

In de 3e Div. A moest degradant Barendrecht duidelijk wennen aan het wat lagere niveau. Maar eenmaal op gang zit er de laatste weken duidelijk progressie in en het is dan ook jammer dat de w wedstrijd van afgelopen zaterdag afgelast werd gezien de vorm waarin men verkeert. Die wedstrijd uit bij Excelsior’ 31 wordt overigens ingehaald op 11 januari a.s. Bij het ingaan van de winterstop vindt men zichzelf nu terug op een mooie 7de plaats met 22 punten uit 15 wedstrijden. De koppositie is weliswaar nog 20 punten van hen verwijderd, maar wie weet kan men in de 2de seizoenshelft nog een  periodetitel  bemachtigen om te trachten de verloren gegane plek in de 2e div. te heroveren.

Smitshoek bewandelde in de Hfd.kl. A de omgekeerde weg. De oranje/zwarten begonnen goed aan de competitie maar zakten met name in de laatste weken door een aantal nederlagen weg in de ranglijst. Gelukkig werd er afgelopen zaterdag met 1-0 van DUNO gewonnen, zodat men met een wat minder somber gevoel kan gaan overwinteren. Toch zullen er in de 2de seizoenshelft nog wel wat punten gepakt moeten worden om ook volgend jaar weer in de Hoofdklasse te kunnen starten.

En wie weet komt men dan sv Poortugaal tegen, want die denderde werkelijk door de 1e seizoenshelft heen. 11 overwinningen en slechts 1 nederlaag levert een schitterend punten totaal op van 33 en dat zijn er maar liefst 9 meer dan de nummer 2 Neptunes Schiebroek. Overigens ontmoet men die ploeg in de eerste wedstrijd na de winterstop thuis op 25 januari a.s. Mocht men die winnend afsluiten kan bijna de band voor het kampioensfeest gereserveerd worden!! Maar…..overmoed enz.enz.

In de 3e kl. D is Rijnmond H. Sport aan een wisselvallig seizoen bezig. Men wisselt goede wedstrijden af men mindere en dat brengt de Hoogvlieters dan ook met 14 punten uit 10 wedstrijden op een 8ste plaats oftewel bovenaan het rechter rijtje. Daar kan komende zaterdag verandering in komen als men de inhaalwedstrijd thuis tegen OVV winnend weet af te sluiten. Deze ploeg heeft namelijk 3 punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld en bij winst springt men dan ook over hen heen het linker rijtje binnen. Het zou een mooie afsluiting en een leuke winterstop betekenen.

Rhoon heeft zich in diezelfde klasse wat weten te herstellen van een zwakke seizoenstart. Jammer dat de uitwedstrijd afgelopen zaterdag verloren ging tegen Vlotbrug met 1-0, anders hadden ook zij met een tevreden gevoel kunnen gaan overwinteren. Nu staan ze met datzelfde Vlotbrug op ene gedeelde 10e en 11e plaats met 12 punten uit 12 wedstrijden. Dus ook hier geldt dat er nog wel wat punten gepakt moeten gaan worden om zich veilig te spelen!!

In de 4e kl. H  doet Pernis aardig mee in de top in hun jacht om het 3de klasse schap weer terug te veroveren. Ze staan met 22 punten uit 11 wedstrijden op een 3de plaats, 6 punten achter koploper GOZ en 3 punten voor op de nummer 4 WCR, maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld. Een wedstrijd die overigens komende zaterdag ingehaald gaat worden tegen het op de één laatste plaats staande Simonshaven. Gezien de vorm waarin de blauw/gelen verkeren, met winst afgelopen zaterdag thuis tegen datzelfde GOZ, verwachten we dan ook dat  de 3 punten mee genomen zullen worden en men dan gelijk komt met Pernis. Hoe spannend wil je het hebben. Jammer dat de ontmoeting tussen beiden pas op 9 mei op het programma staat!

De regiovereniging die het tot nu toe qua resultaten het minste doet is Meeuwenplaat in de zondag 2e kl. D. Wat een verschil met vorig jaar. Ook zondag werd er weer verloren en nu thuis van Excelsior’ 20 met 1-3.  Het brengt hen op een één na laatste plaats met 8 punten uit 12 wedstrijden. Dat zijn er 3 meer dan de nummer laatst Xerxes/DZB, maar nog lang niet genoeg om de degradatiedans te ontspringen. Hopelijk weet men na de winterstop de vorm van weleer weer terug te vinden!!

En dan de korfballers. Zij zijn druk bezig aan hun zaalseizoen met ook weer wisselende resultaten. Van de tot nu toe 4 gespeelde wedstrijden wist RWA er in de 1ste kl. C één  te winnen en één gelijk te spelen, wat 3 punten en een  6de op 2 na laatste plaats. In de komende 2 thuiswedstrijden op 11 en 18 januari zullen er dan ook punten gepakt moeten worden on zich een beetje veilig te spelen.

Nikantes doet het in de 4e kl. F een stukje beter met 5 punten uit 4 wedstrijden en een gedeelde 3de en 4de plaats met Fluks. Alle kans dus nog op een top klassering en een eventuele promotie naar de 3de klasse.

Zo, alles overziende mogen we gematigd tevreden zijn over de 1ste seizoenshelft, maar het kan uiteraard voor de meesten nog stuk beter natuurlijk. En wellicht is dat ook het goede voornemen bij de diverse verenigingen.

Aan ons zal het niet liggen, want met crew van ‘Albrandswaard Spor’t zijn we er ook in het nieuwe jaar weer wekelijks bij om u van alle ontwikkelingen op de velden en in de zaal verslag te doen!

Maar nu eerst tijd voor wat andere, feestelijker zaken. Daarbij wensen Arie, Dick, Jeroen, Jos, Herman S. Kees S. en ikzelf u mooie feestdagen en een prachtig, gezond en sportief 2020 toe.

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 97 times, 1 visits today)