Korfbal troef bij ‘Albrandswaard Sport”

Sportvrienden,

Het voetbalseizoen voor onze regioclubs zit erop. We kunnen de winst en verlies balans op gaan maken. Wie viel tegen, wie verraste, wie kwam tekort en wie overtrof zichzelf. In het algemeen deden ze het niet slecht: 6 clubs wisten zich in hun klasse te handhaven, kwamen iets te kort voor een promotieplaats of wisten net te ontsnappen uit de gevarenzone. Alleen Pernis kon helaas de dans niet ontspringen en degradeerde naar de nieuw te vormen 5e klasse. En Meeuwenplaat tenslotte stapt over van de Zondag naar de Zaterdag amateurs. Laten we daarom het seizoen voorzichtig een mager zeventje geven.

Zo eindigde Barendrecht in de 3e Div. A op een 8ste plaats, terwijl er meer in gezeten had. Als je namelijk veel wedstrijden tegen de clubs boven je weet te winnen, maar tegen de clubs onder je, vooral in uitwedstrijden nogal eens wat steken laat vallen, dan moet er toch nog wat links en rechts gesleuteld gaan worden, om de in het vorige seizoen verloren gegane positie in de 2e Divisie, weer terug te veroveren. Huiswerk dus voor de komende tijd om het in het nieuwe seizoen wat dat betreft beter te doen.

Smitshoek deed het iets beter in de Hfd. Kl. A, door op een 7e plaats te eindigen, na een wat zwak begin van de competitie. Daardoor verspeelde ze nogal wat punten die men later tekort kwam om met de top mee te doen. Een goede leer dus voor de volgende keer!

In diezelfde klasse bleef Poortugaal 1 plaatsje achterop Smitshoek en werd dus 8ste. Tot de winterstop marcheerde het prima en toen kwam geleidelijk de klad er een beetje in. Ten eerste doordat de overige teams zich op hen gingen instellen en in de 2eplaats omdat men op zeker moment in de gaten kreeg dat de bovenste plaatsen onbereikbaar werden, met als gevolg dat men de koppies wat liet hangen! Als men dat soort als een soort leergeld ziet en zich daarin weet te verbeteren, kan men met een goed gevoel het seizoen 22/23 ingaan!

In de 3e Kl. C beleefde Rijnmond Hoogvliet Sport een wisselvalig seizoen. Prima resultaten werden afgewisseld met behoorlijke zeperds en doordat men zich gelukkig op tijd wist te herpakken, kon men de gevarenzone ontlopen en nog op een nette 8plaats eindigen. Toch had er naar onze mening meer in gezeten. Dat moet men dan maar het komende seizoen laten zien!

In de 3e Kl. D beleefde Rhoon een horror eerste seizoenshelft, mede door veel blessureleed en schorsingen en sloot men dat dan ook af met diep rode cijfers. Toen die plooien na januari wat glad gestreken waren, leefde het team op en wist men beetje bij beetje op het nippertje de veilige 11e  plaats  te bereiken. Hopelijk heeft men ervan geleerd en kan men straks fris en wel aan het komende seizoen gaan beginnen. Want af en toe was te zien waar toe men in staat is, toen men weer compleet was! Ik bedoel maar! 

In de 4e klas G velde het winnende doelpunt van Egelantier Boys uit tegen Maense het vonnis over Pernis. Daardoor ontspringen zij de degradatiedans en moet Pernis de trieste gang naar de 5e  klasse maken. Ze wisten van te voren dat het moeilijk zou worden met een nieuwe jonge ploeg die nog veel ervaring op moest doen. Hopelijk kan men ze bij elkaar houden om volgend seizoen verder te bouwen en te proberen weer het verloren gegane terrein terug te winnen. We gunnen het hen en trainer Munoz van harte!!!

In de 4e Kl. H had WCR een wat wisselvalig seizoen met o.a. de thuisnederlaag tegen Piershil, die daarmee zijn enige winstpartij van het seizoen boekte. Maar naarmate het seizoen vorderde kwam men er steeds beter in met een prachtige 5eplaats tot gevolg, Net niet genoeg om te promoveren, maar het begin is er en daar kan men verder op borduren en wie weet samen met!!!

Zoals al gezegd nam Meeuwenplaat afscheid van het zondagvoetbal en gaat het nu verder op de zaterdag proberen. Ik weet niet of men nog in mag stromen in de 2e klasse, al zou ik hen niet adviseren, want een tweede klasse zaterdag is echt nog een stukje sterker dan de zondag klasse of men moet zich behoorlijk gaan versterken. Enfin, we wachten maar af waarin we ze zien verschijnen en hopen daarbij voor hen sportief gezien op een beter seizoen!

De korfballers gaan er nog 2 weekjes aan vast plakken, om te beginnen a,s, zaterdag als RWA in de 1e Kl. F thuis aantreedt tegen Merwede/Multiplaat die 1 punt meer heeft. Eigenlijk heeft RWA nog 1 puntje nodig om zich echt veilig te voelen en hopelijk gaat men dat zaterdag behalen.  Of dat er van komt, gaan Arie Korteweg en ik bekijken en verslag van doen in de wedstrijd van de week,

Nikantes tenslotte moet in de 4e Kl. F op bezoek bij de nummer laatst ZKV. We zijn benieuwd of zij de goede reeks van de afgelopen weken kunnen voortzetten met opnieuw een overwinning!

In waarschijnlijk de laatste Sportuitzending van dit seizoen zijn we er dus toch nog met een live verslag en zorgt Dick van der Meer vanuit de studio voor alle verdere sportinformatie, de techniek en een vrolijke muzikale noot! Wordt het toch weer spannend en gezellig!!

Dus tot zaterdag en anders tot de laatste sportcolomn van volgende week!!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 67 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *