Koninklijke onderscheiding voor Jan van Katwijk


Albrandswaard, 26 april 2024 – De heer Jan van Katwijk is tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn belangeloze inzet voor de Stichting Ambulance Wens. Burgemeester Jolanda de Witte reikte de Koninklijke Onderscheiding uit.

Jan van Katwijk is sinds 2007 nauw betrokken bij het vervullen van laatste wensen door de Stichting Ambulance Wens. Als vrijwilliger en professioneel verpleegkundige heeft Jan van Katwijk geholpen met het vervullen van ruim 700 wensen.

Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens Nederland vervult de laatste wens van immobiele patiënten, die niet lang meer te leven hebben, met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Burgemeester De Witte: ,,De heer Van Katwijk is er altijd op gericht om de wensen zo snel mogelijk te vervullen zodat er geen kostbare tijd verloren gaat met wachten. Het vervullen van de wensen verzorgt hij bijzonder liefdevol en met grote vakkennis”.
Na het overlijden van de heer Kees Veldboer senior heeft Jan zijn opvolger Kees Veldboer junior gesteund en ondersteund zodat hij het levenswerk van zijn vader goed kon voortzetten.

Verantwoordelijk

Tijdens het vervullen van een wens is de heer Van Katwijk volledig verantwoordelijk voor de medische zorg voor de patiënt. Sinds 2022 is hij ook wensplanner, waarbij hij er zich voor inzet om wensen op heel korte termijn, binnen enkele dagen, te kunnen vervullen. Hij is soms zeven dagen in de week bij de stichting te vinden.

Kees Veldboer jr: ,,Jan is een stille kracht, staat nooit op de voorgrond en is een brede schouder waarop de stichting al jaren mag leunen. Kortom een fantastische vrijwilliger én mens waar we bijzonder trots op is en zonder wie we absoluut niet kunnen.”

(Visited 39 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *