Kledinginzameling Pernis

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Dit voorjaar is er nogmaals gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.


De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.


Op zaterdag 9 april a.s. kunt u rondom de Botlek op 6 locaties kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren.
Dit kan bij:
⦁ de heer Lugtenburg aan de Venkelstraat tegenover de schoolingang De Brielse Veste in Brielle, van 10.00-12.00;
⦁ de Maria en Johannes onder het Kruis Kerk aan de Parelvissersstraat 131 in Hoogvliet,
van 09.00-11.30 uur;
⦁ JVR aan de Burg. van Esstraat 46 in Pernis, van 10.00-12.00 uur;
⦁ de PKN Poortugaal aan de Emmastraat 9 in Poortugaal, van 10.00-12.00 uur;
⦁ bij de Maranathakerk aan de Kleidijk 2 B in Rhoon, van 10.00-12.00 uur;
⦁ de Felicitaskerk aan de Hekelingseweg 15 in Spijkenisse, van 10.00-12.00 uur.


De Sam’s vrijwilligers zullen dan uw goederen -geheel coronaproof- in ontvangst nemen.
Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.


Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl

(Visited 189 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *