Kerstboomverbranding Albrandswaard gaat gewoon door.

De motie van GL/PvdA om de kerstboomverbranding in Albrandswaard tegen te houden, is maandagavond door de gemeenteraad met 9 stemmen voor en 12 stemmen tegen verworpen .

Fractievoorzitter James Scharink (GL/PvdA) had de motie al in de vergadering van november ingediend en wilde daarmee een definitief verbod krijgen. In die vergadering staakten de stemmen en daarom kwam de motie maandagavond weer op de agenda.

James Scharink – Groen Links/PvdA – Foto – RTV Albrandswaard

Volgens GL/PvdA is de kerstboomverbranding niet meer van deze tijd, is het nadelig voor de luchtkwaliteit, zorgt het voor onnodige uitstoot van co2 en stikstof.

Mevrouw De Neef sprak in als bezorgde inwoner van Albrandswaard én als lid van natuurvereniging Eiland-IJsselmonde. “Ik ben ook voor afschaffing van de jaarlijkse kerstboomverbranding”, opende zij haar betoog. “De natuur en omgeving kent al veel schadelijke problemen dankzij bijvoorbeeld de industrie in Pernis. Wat daar vandaan komt, is slecht voor mens en dier. Denk aan bijvoorbeeld voor luchtwegen. Daarbij kun je de kerstbomen hergebruiken voor een ander doel.”

Mevrouw de NeefVideo Gemeente Albrandswaard

De kerstbomen worden de 2e woensdagavond van januari in Poortugaal en Portland verbrand.

(Visited 190 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *