Jasmijn van Hensbergen wordt nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard

ALBRANDSWAARD – Jasmijn van Hensbergen (11) is de kinderburgemeester van Albrandswaard voor het schooljaar 2022-2023. Burgemeester Jolanda de Witte kwam haar vandaag met het goede nieuws verrassen op de Don Bosco school op Rhoon. Jasmijn volgt Femke Tempelman op, die dit schooljaar het aanspreekpunt voor en de spreekbuis van alle kinderen  in Albrandswaard is.

Alle kinderen die nu in groep 7 zitten en volgend schooljaar in groep 8 van een van de Albrandswaardse basisscholen, mochten solliciteren op deze bijzondere baan. In een vlog van maximaal één minuut konden ze wat over zichzelf vertellen: Wat ze leuk vinden, wat ze belangrijk vinden voor de kinderen van Albrandswaard en waarom ze een goede kinderburgemeester zouden zijn. Jasmijn liet hierin weten dat zij het vooral belangrijk vindt om met alle kinderen te praten, over onderwerpen als verkeersveiligheid en activiteiten voor jongeren. Jasmijn in haar vlog: ,,Samen kunnen we kijken hoe onze generatie kan zorgen dat onze gemeente mooi, gezellig en schoon blijft.”

Burgemeester Jolanda de Witte verraste de nieuwe kinderburgemeester donderdag met een bezoek op school.

Selectiecommissie

Er waren in totaal zeven aanmeldingen waarvan vier kinderen werden uitgenodigd om donderdag 2 juni met een speciale selectiecommissie in gesprek te gaan. De selectiecommissie bestond uit burgemeester Jolanda de Witte, kinderburgemeester Femke Tempelman en raadslid Saskia Kooijman-Castelijns. Burgemeester Jolanda de Witte: ,,Alle kinderen waren erg enthousiast en hadden goede  ideeën. Het was een moeilijke keuze voor ons. Wij wensen Jasmijn een hele mooie en leuke tijd toe als kinderburgemeester.”

Betrekken van jeugd

De gemeente kiest jaarlijks voor Albrandswaard een nieuwe kinderburgemeester. De kinderburgemeester kan veel betekenen voor de jeugd in de gemeente. De kinderburgemeester bespreekt zijn of haar ideeën en wensen met de burgemeester en bedenkt zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder gaat de kinderburgemeester met de burgemeester mee naar activiteiten. Bij sommige activiteiten mag de kinderburgemeester een toespraak houden.

Installatie
Femke Tempelman, de huidige kinderburgemeester, treedt maandag 4 juli af tijdens de gemeenteraadsvergadering. Meteen daarna wordt Jasmijn van Hensbergen geïnstalleerd als kinderburgemeester voor het schooljaar 2022-2023.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *