Interactieve Speelvloer in ‘ t Plein (Carnisselande)

De nieuwe bibliotheek in ’t Plein in de Barendrechtse wijk Carnisselande krijgt een interactieve speel- en leervloer. De realisatie van de vloer is mede mogelijk geworden door een forse financiële bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’.


Bij een interactieve vloer worden spellen op de vloer geprojecteerd. De leerspellen kunnen door kinderen worden bediend met hun handen en voeten. De bewegingen worden door een camera geregistreerd.

’t Plein in Carnisselande is een nieuwe ontmoetings- en ontwikkelingsplek, waar naast de bibliotheek wijkteams, een veiligheidspost en meerdere maatschappelijke organisaties zijn gevestigd. De bibliotheek hoopt de interactieve vloer aan het einde van dit jaar in gebruik te nemen.


Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam al vijftig jaar hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *