Informatiemarkt Valckesteijnse Bos

Op zaterdag 4 december tussen 10:00 en 16:00 organiseert Staatsbosbeheer een ‘doorstroom informatiemarkt’ in het Valckesteijnse bos. Bij deze informatiemarkt in de buitenlucht informeert Staatsbosbeheer geïnteresseerden over ontwikkelingen die plaats gaan vinden in het bos. Ook is er de ruimte om vragen te stellen, mee te denken, of om met de boswachter mee een wandeling te maken over nut en noodzaak van bosonderhoud.

De informatiemarkt vindt plaats nabij de parkeerplaats aan de Portugaalseweg. De kaart met de precieze locatie staat op de website van Staatsbosbeheer. Graag verzoeken wij iedereen om vooral lopend of te fiets te komen. Daarbij vragen wij een ieder zich ook aan de coronamaatregels te houden. Een handhaver van Staatsbosbeheer is aanwezig om dit mede in goede banen te leiden. Daarbij wordt iedereen verzocht zich aan te melden voor een tijdsblok waarbinnen je naar de informatiemarkt kan komen en eventueel aan een wandeling wilt deelnemen, om zo aanloop te spreiden. Voor meer informatie en om aan te melden, ga naar www.staatsbosbeheer.nl/valckesteijnsebos
De informatiemarkt is onder voorbehoud of dit nog kan en mag onder de nieuw aan te kondigen coronamaatregelen. Houd ook hiervoor de website van Staatsbosbeheer in de gaten.

Kwaliteitsimpuls
Om de kwaliteit van het bos voor mens en dier te verbeteren gaat Staatsbosbeheer hiervoor de komende tijd een aantal maatregelen uitvoeren. Dit focust zich op de entrees, de bewegwijzering van een aantal wandelroutes en het opknappen en aantrekkelijker maken van deze routes voor alle gebruikers. Denk hierbij vooral aan wandelaars, kinderen en gezinnen en ouderen. Een beweeg- en kindvriendelijke leefomgeving staat centraal. Denk hierbij aan een route die begaanbaar is voor personen die slecht ter been zijn, een familieroute of een uitdagende route voor kinderen die je langs leuke speelplekken van het gebied brengt. De aanleg van nieuwe speelnatuur geeft kinderen meer mogelijkheden om buiten te spelen en de natuur te ontdekken. Daarnaast zijn er ook plannen om een deel van het bos bij de wijk om te vormen naar een voedselbos met een recreatieve en educatieve functie, om de natuur van dichtbij te kunnen beleven. Hiervoor wordt actief gezocht naar input van omwonenden en enthousiastelingen.

Bosonderhoud
Naast de kwaliteitsimpuls zullen er ook boswerkzaamheden uitgevoerd gaan worden. Zowel om de veiligheid bij wegen en paden te waarborgen, maar ook regulier bosonderhoud is nodig, zoals de dunning van bosgebieden. Dit zorgt ervoor dat bomen meer ruimte om zich heen krijgen om groter en sterker te worden. Hiervoor moeten andere bomen wijken. Uiteindelijk wordt zo gezorgd voor een duurzaam, toekomstbestendig, dynamisch bos.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *