Informatie avonden windmolens leiden tot boosheid

Inwoners van Albrandswaard, Hoogvliet en Pernis zijn allerminst gerustgesteld na de informatie avonden die vanuit de gemeente Rotterdam zijn georganiseerd. Na de laatste avond die georganiseerd werd voor inwoners uit Pernis ontstond in het dorp veel commotie over de informatie die werd verstrekt.

De avonden waren bedoeld om inwoners van de drie gebieden bij te praten over de voorgenomen plannen tot het plaatsen van twee reusachtige windmolens langs de A15. In zowel Albrandswaard, Pernis als Hoogvliet was de algemene mening dat de avonden alleen maar meer vragen hadden opgeroepen en tot meer ongerustheid hebben gezorgd.

Tijdens de avonden werd niet altijd de juiste informatie gegeven en werd er uitgegaan van verkeerde uitgangspunten. Zo gaf een tekening over de gevolgen voor geluidsoverlast en slagschaduw een verkeerde voorstelling van zaken omdat dit de studie was van molens met een hoogte van 200 meter. De voorgenomen hoogte van de windmolens op de bewuste locaties bedraagt echter een hoogte van 250 meter.

Tijdens de derde avond bleek dat het economische model van de gemeente onjuist is. Zo stelde een inwoner dat de planschade, die kan oplopen tot ruim 10 miljoen euro niet in het haalbaarheidsonderzoek is opgenomen.

De algemene opinie is dat het college van Rotterdam de windmolens langs de A15 wil doordrukken en dat er nauwelijks sprake is van participatie. Op het einde van de derde digitale bijeenkomst voor ruim 80 Pernissers ontstond enorme boosheid over de manier waarop de avond werd geleid. Zonder enige waarschuwing werd vervolgens de Teams meeting beeindigd.

Leefbaar Rotterdam heeft inmiddels een debat aangevraagd over de gang van zaken met de verantwoordelijke wethouder Bonte, overigens was deze de grote afwezige tijdens de avonden omdat hij meende dat in dit stadium hij niet persoonlijk met inwoners in gesprek hoeft te gaan.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *