In Albrandswaard melden 153 ouders zich als gedupeerde van de toeslagenaffaire

In de nasleep van de toeslagenaffaire hebben 153 ouders uit Albrandswaard zich gemeld als potentiële gedupeerde. Dat meldt het Algemeen Dagblad op haar website. Daarmee telt Albrandswaard minder mogelijke toeslagenouders dan gemiddeld in Zuid-Holland, blijkt uit cijfers van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT).

De deadline voor ouders die zich als gedupeerde willen melden is inmiddels verstreken, in heel Nederland komt het totaal uit op 68.376 mensen die bij de UHT hebben aangeklopt. Van die groep heeft bijna iedereen inmiddels een eerste lichte controle achter de rug: ongeveer de helft blijkt recht te hebben op een eerste compensatie van 30.000 euro. Na die lichte toets volgt een ‘integrale beoordeling’, waaruit moet blijken of er recht is op meer schadevergoeding, bijvoorbeeld vanwege ziekte, het kwijtraken van een huis of werkloosheid.

Gedupeerde kinderen in Albrandswaard

Niet alleen ouders zijn de dupe van de affaire rond de kinderopvangtoeslag, waarbij de Belastingdienst mensen onterecht als fraudeur aanmerkte en soms torenhoge bedragen in één klap terugeiste, ook kinderen hebben schade geleden. In Albrandswaard zijn 159 kinderen aangemeld: 89 tot en met vijftien jaar, en zeventig van zestien jaar en ouder, blijkt uit de UHT-cijfers.

Een deel van de toeslagengezinnen is door de affaire in de schuldsanering beland. De UHT heeft alleen cijfers van de gezinnen die daarbij de Belastingdienst als schuldeiser hebben: Albrandswaard telt twee gedupeerden die afspraken hebben kunnen maken met hun schuldeisers, een zogenoemde minnelijke sanering.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *