Het wordt weer tijd voor de ‘Rolfroute’ door de polders van Albrandswaard en Barendrecht

Albrandswaard. – Als je zin hebt om te gaan fietsen of wandelen waar kan je dat dan beter doen als in de polders van Barendrecht en Albrandswaard. Je bent sportief bezig en wordt ook nog eens geïnformeerd over het ontstaan van het Graafschap Holland en het culturele erfgoed van onze voorouders.

De uitdaging is de twee Rolf routes in Barendrecht en Albrandswaard te fietsen (ca. 50 km) en wandelen (ca. 10-20 km). Op de beide routes kom je langs informatieborden met tekst, beeld en geluid (via QR codes) met heel veelinformatie over ons leefgebied in vroeger jaren vanaf ca. 1300.

Het fictieve zwervertje Rolf geeft via deze borden een prachtige inkijk in de geschiedenis. Laat u verrassen door de vele historische pareltjes zo dicht bij huis. Opmerkelijke plekken en vergeten culturele erfgoed liggen verborgen in deze twee prachtige routes door Rhoon, Poortugaal, Barendrecht , Portland en Carnisse.

Ook mensen uit Rotterdam, Hoogvliet Pernis zijn van harte welkom op deze route. Je kunt de routes downloaden op www.stichting-rolf.nl en lik op het kopje Rolfroute. Daar vindt je alle verdere informatie voor een mooie dag op de Rolfroute.

Daar staan ook de verkooppunten van de Rolfboeken ( vier stuks inmiddels) en de prachtige serie van zes Rolfmokken verkrijgbaar zijn, maar ook de plannen voor meer activiteiten zoals een tentoonstelling in het Kasteel van Rhoon. Neem de uitdaging aan en geniet van de combinatie van cultuur en sportief bezig zijn.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *