Het Sportweekend volgens Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Wat een verschil in weer dit weekend. Was het vorige week nog zomer, nu is het toch duidelijk herfst geworden en dat niet alleen op sportief gebied. Ook het aantal besmettingen baart zorgen en de vraag is of dit ook consequenties met zich mee gaat brengen voor het sportgebeuren.

Nu een volledig overzicht, wat we gewoonte getrouw beginnen in de 3e Div. A waar Barendrecht duidelijk op stoom aan het komen is. De uitwedstrijd tegen ODIN’ 59, werd knap met 0-1 gewonnen wat de ploeg op een gedeelde 6e en 7e plaats brengt met 5 punten uit 3 wedstrijden. Dat is 1 punt minder dan de volgende tegenstander Staphorst, waar tegen men opnieuw uit moet aantreden. De inzet is meedoen in de kopgroep of (tijdelijk) een stapje terugdoen. Dat zou dan ook wel eens zomaar op gelijkspelletje kunnen uitdraaien.

In de Hfd. Kl. A behaalde Poortugaal een prima gelijkspel met 2-2 uit bij Spijkenisse. De ploeg van Peter Klomp begint zich thuis te voelen in deze klasse. Met 4 punten uit 3 wedstrijden bezet men dan ook een keurige 8ste plaats. Zaterdag staat er een nieuwe test op het programma als men thuis sc Feyenoord ontvangt. Zij bezetten met 7 punten een gedeelde 4e en 5e plaats. Een zware kluif dus, maar wie weet kan men ook nu weer voor een verrassing zorgen. Een gelijkspel zou al een mooie prestatie zijn!

Smitshoek kan haar draai nog niet vinden, als is eerlijkheidshalve het programma wat men af gewerkt wel wat zwaarder geweest. Ook nu staat er weer een moeilijke wedstrijd op het programma als men thuis Achilles Veen ontvangt. Ook weer een ploeg uit de bovenste regionen met 4 punten meer dan de ploeg van Edwin de Koning. Een goed resultaat hiertegen zou dan ook in meerdere opzichten goed uitkomen en de ploeg wat doen stijgen op de ranglijst. Dus ook een gelijkspelletje??!!

In de 3e Kl. D begon Rhoon met prima uitoverwinning 1-2 bij DVO’ 32, waar men het de laatste jaren altijd zeer moeilijk tegen had. Een opsteker ook voor het zelfvertrouwen wat zich hopelijk ook gaat vertalen in de thuiswedstrijd tegen Botlek. De ploeg uit Spijkenisse verloor hun eerste wedstrijd thuis tegen OVV met 1-3.  Bij een overwinning zou Rhoon dus al een leuk gaatje kunnen slaan. We zijn benieuwd!!

In diezelfde klasse ging Rijnmond H. Sport met 3-1 onderuit bij VFC. Weliswaar ligt deze ploeg hen niet zo, maar men had met de bekersuccessen in het achterhoofd toch stiekem op wat meer gerekend. Die nare smaak moet dan thuis maar weggespeeld worden tegen Zuidland, wat overigens zelf vorige week met 4-1 won van Leonidas. Al met al een wedstrijd om naar uit te kijken en opnieuw met een gelijkspel als een door mij verwachte uitslag!

In de 4e Kl. H begon WCR met een enorme klapper door GOZ, vooraf gezien als een kandidaat voor de bovenste plaatsen, met maar liefst een  4-0 nederlaag terug te sturen naar Mijnsheerenland. Dan is de eerste klap geen daalder maar minsten een tientje waard! De wedstrijd tegen vv Pernis is echter afgelast omdat aan de kant van de Pernissers het Corona virus is vastgesteld. Deze wedstrijd wordt niu op 6 oktober gespeeld.

In de zondag 2e Kl. D verloor Meeuwenplaat weliswaar verwacht, maar jammer genoeg toch met 4-0 uit bij Groeneweg. Hopelijk kan men zich thuis herstellen tegen COAL wat zelf met 3-0 Concordia versloeg.

De korfballers van RWA hadden in de 1e Kl. E een complete offday door thuis te verliezen met 1 doelpunt verschil van ONDO. Een onnodige nederlaag, hoofdzakelijk door gebrek aan schotkracht en het afmaken van de meest eenvoudige kansen. Ik neem aan dat hier in de afgelopen week extra aandacht aan is besteed, want er wacht morgen alweer een thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest, waar absoluut van gewonnen moet worden om niet verder onderin in de verdrukking te raken.

Wat dat betreft doet Nikantes het in de 4e Kl. E een stuk beter. Men versloeg thuis met 16-8 Triaz en moet nu op bezoek in IJmuiden bij het nog puntloos onderstaande DKV. Met een overwinning daar kan men aanhaken bij de kopgroep en daar gaan we dan ook van uit!! 

Weer genoeg sportieve spanning dus om zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur af te stemmen op Albrandswaardsport met de sportinformatie van dichtbij!! Vanuit de studio krijgt u alle tussen-, rust- en eindstanden door van de ploegen die wij volgen. Alles bij elkaar verzameld door presentator Jos Vis.  Hij wordt dit keer qua techniek en muziekkeuze bij gestaan door Herman Spijkers. Zelf ga ik nog kijken of en bij welke wedstrijd ik Corana-proof veilig bij aanwezig kan zijn, dan wel verslag van kan doen.

Een ondanks de weersverwachting toch een in alle opzichten mooi weekend gewenst!

Erwin.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *