Het sportweekend van RTV Albrandswaard – vv Rhoon – Vierpolders wedstrijd van de week.

Sportvrienden,

Het 2e competitieweekend verliep voor onze regioteams een stuk beter dan het eerste: namelijk 5 overwinningen en 3 nederlagen betekende 15  van de 24 te behalen punten.

Barendrecht behoorde in de 3e Div. A. jammer genoeg tot één van die drie verliezers door thuis onverwachts met 0-3 onderuit te gaan tegen het lager staande SteDeCo. Een behoorlijke tegenvaller omdat dit ook consequenties  heeft voor de ranglijst. Zaterdag moet men op bezoek bij VVOG dat met 5 punten minder de 12de t/m 16de plaats inneemt. Hopelijk is men gewaarschuwd na zaterdag en neemt men de punten mee naar huis!!

In de Hfd. kl. A  won Smitshoek uit tegen hekkensluiter Achilles ‘ 29 met 0-4. Het geeft in elk geval weer wat lucht op de ranglijst. Zaterdag wacht opnieuw een uitwedstrijd die er op papier een stuk lastiger uitziet, namelijk tegen Rijnvogels die 1 punt meer heeft.  Een gelijkspelletje zou in dit verband dan ook niet gek zijn!!

In de 1e kl. B won sv Poortugaal ook zijn 2de wedstrijd en wel uit tegen alweer een degradant uit de Hoofklasse: Nootdorp en wel met 1-2, waarbij de gastheren ook nog eens tegen een rode kaart opliepen. Ook zij moeten zaterdag weer een uitwedstrijd spelen en wel in en tegen Honselersdijk. Vorig jaar verloor men er twee keer van, maar dit is een ander Poortugaal dan toen, toch??!! Ik zou zeggen laat het maar zien!!!         

In de 3e kl. D won Rijnmond H. Sport thuis van VDL met 1-0 in een volgens Arie Korteweg leuke en gelijk opgaande wedstrijd. De start is daarmee wel erg voortvarend te noemen              en we zijn dan ook benieuwd of dit zaterdag thuis tegen degradant Zuidland een vervolg gaat krijgen.

Rhoon verloor in diezelfde klasse met 1-4 uit tegen het sterke DVO’ 32. Daarmee staan de rood/witten na 2 wedstrijden nog met lege handen en wordt de wedstrijd van a.s. zaterdag thuis tegen Vierpolders ineens wel erg belangrijk, aangezien deze ploeg ook nog maar 1 punt heeft. Het is dan ook onze wedstrijd van de week, waarbij ik het commentaar zal verzorgen!

In de 4e kl. H namen onze beide regioteams thuis revanche van de in de 1ste ronde geleden nederlagen. Pernis deed dat met 2-1 tegen Goudswaardse Boys en WCR met 2-0 tegen ZBVH. Dat geeft de burger in elk geval moed en vertrouwen voor de komende wedstrijden. Daarin ontvangt Pernis thuis ZBVH, waarbij ze bij WCR kunnen informeren hoe je daartegen kunt winnen. WCR zelf moet op bezoek bij Abbenbroek. Dat wordt een lastig middagje, aangezien deze ploeg samen met SCO’ 63 bovenaan staat met de volle 6 punten uit 2 wedstrijden. Maar goed als je daar weet te winnen, doe je gelijk weer mee in de top!!

Meeuwenplaat heeft in de zondag 2e Kl. D helaas nog geen punt kunnen pakken. De thuiswedstrijd tegen COAL ging in een waar doelpuntenfestijn met 4-5 verloren.  Zondag moet men op bezoek bij RVC’ 33 die al 4 punten heeft weten te vergaren. Dus ook weer een beste kluif voor de Hoogvlietenaren. Aan de andere kant zullen er toch een keer punten gepakt moeten worden om nu al niet op een behoorlijke achterstand te raken.

De korfballers van RWA wisten in de 1e kl. F hun eerste punt te pakken thuis tegen Albatros, door met 18-18 gelijk te spelen. Een opstekertje temeer daar zij tegen die vereniging vaak het onderspit moesten delven. Zaterdag staat er een heel belangrijke wedstrijd op het programma als men in en tegen Kinderdijk moet. Deze ploeg heeft namelijk net als RWA ook nog maar 1 punt behaald. Een overwinning is eigenlijk een must om niet echt in de problemen te komen.

Nikantes verloor zoals verwacht de uitwedstrijd tegen koploper Zaamlsag met 15-5, waardoor men nog steeds na 3 wedstrijden op het eerste punt zit te wachten. Zaterdag is men vrij en kan men even bijkomen van de teleurstellende uitslagen tot nu toe.

Al met al weer een sportweekendje om naar uit te kijken!! In elk geval doen wij er verslag van tussen 14.00 en 17.00 uur in Albrandswaardsport, waarbij de presentatie in deskundige handen is van Dick v.d. Meer en Jeroen van Dinther voor de techniek en de muziek zorgt. Een aanrader dus om voor thuis te blijven en op ons af te stemmen!!   

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

(Visited 67 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *