Het sportweekend van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Na bijna 5 maanden is het dan eindelijk zover: het voetbal- en korfbalgebeuren gaat o.a. weer van start. Weliswaar waart het virus nog steeds rond, maar met de nodige zorgvuldigheid in acht te nemen, schijnt het, volgens de geleerden, mogelijk te zijn weer te sporten. Hoe dit allemaal in de praktijk uit gaat pakken, zullen we de komende weken gaan zien. Het is voor de diverse verenigingen in elk geval een hele klus om de richtlijnen hieromtrent, zowel voor de spelers zelf als voor de toeschouwers, uit te voeren. Dat dit een serieuze zaak is, blijkt uit het feit dat er regelmatig controles van buitenaf op de naleving ervan zullen worden gehouden, die in geval van herhaaldelijke overtreding zouden kunnen leiden tot het sluiten van een sportaccommodatie. Het is dus zaak voor een ieder die de sport een warm hart toedraagt de regels en aanbevelingen strikt na te leven, zodat we in dat opzicht kunnen  blijven sporten!! Een in alle opzichten broodnodige zaak om het bestaan van de verenigingen niet in gevaar te brengen! WANT OOK IN DE SPORT KUNNEN WE ALLEEN SAMEN HET VIRUS DE BAAS!!!!

En dan nu naar het sportieve gebeuren. Wat het voetbal in onze regio betreft begint dit komend weekend met de bekercompetitie. Waarbij de 2e en 3e Divisie plus de Hoofdklasse een 1e kwalificatieronde spelen, waarnaar volgend weekend voor hen de competitie start, terwijl de overige klassen in poules van vier teams 3 weken lang de voorrondes afwerken, waarbij de winnaars doorgaan naar de volgende ronde. Voor he start d ecompetitie dus pas op 19/20 september a.s.

Wat de kwalificatieronde betreft opent Barendrecht zaterdag het gebeuren met een thuiswedstrijd tegen vv Erp.  Een ploeg uit Limburg die uitkomt in de 1ste klasse C van de zondag afdeling Zuid 1. Een hele reis voor de gasten dus en dat waarschijnlijk voor 1 bekerwedstrijd, want ik neem aan dat het 2 klassen hoger spelende Barendrecht zich  niet zal laten verrassen door hen. De wedstrijd op Sportpark de Bongerd begint om 17.00 uur.

Verder zijn zowel Smitshoek als sv Poortugaal vrij geloot voor deze ronde. Beiden spelen dan ook een vriendschappelijke wedstrijd. Smitshoek uit tegen ASWH en Poortugaal thuis tegen Excelsior Maassluis.  De wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Een mooie kans voor beide teams om tegen serieuze tegenstanders te kijken hoe men ervoor staat.

Verder beginnen de overige regioteams dus aan een beker drieluik, waarbij Rhoon thuis aantreedt tegen VDL uit Maassluis. Beide teams komen elkaar ook in de competitie tegen, dus kan men ook hier eens kijken hoe de vlag erbij staat. Aanvang 14.30 uur.

Rijnmond Hoogvliet Sport speelt uit tegen Fios in Achthuizen. Een vierdeklasser die normaal gesproken geen probleem mag opleveren voor Hoogvlietenaren.

WCR moet op bezoek bij Kethel Spaland. Een pittige tegenstander die uitkomt in de 3e klasse C waarin ook Rhoon en Rijnmond H. Sport spelen. We zijn dan ook benieuwd wat de Rhoonaars daar tegen gaan doen.

Ook vv Pernis speelt een uitwedstrijd en wel tegen DVV’ 09 uit Dirksland. Eveneens een vierdeklasser die uitkomt in dezelfde klasse als Fios. Ook hier dus een graadmeter hoe het met de Pernissenaren staat.

Tenslotte moet Meeuwenplaat op bezoek bij 1ste klasser Heinenoord. Een behoorlijk lastige klus voor de 2de klasser, maar ook hier geldt: je weet wel direct waar je aan toe bent.

De korfballers beginnen volgende week aan het 1ste gedeelte van de veldcompetitie en dus spelen zowel RWA als Nikantes een oefenpartij om de zaak te fijn tunen voor de week daarop.

Helaas moeten we de seizoenstart van de RTV Albrandswaardsport nog, door omstandigheden, een weekje uitstellen, maar volgende week hopen we er weer volop tegen aan te gaan!

Voor nu een fijn en sportief weekend gewenst!

Erwin.  

(Visited 74 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *