Het sportweekend van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Dit weekend is er qua voetbal voor de eerste keer een compleet competitieprogramma voor onze regioclubs, omdat nu ook de poulefase van de bekerstrijd achter de rug is. Wat dat laatste betreft hebben zowel Rhoon als Rijnmond Hoogvliet Sport zich weten te plaatsen voor de volgende ronde en moesten WCR, Pernis en Meeuwenplaat helaas afhaken. Aangezien dat allemaal niet gold voor de 3e Divisie en Hoofdklasse, beginnen die dit weekend al aan de 3e competitieronde

Daarin moet Barendrecht in de 3e Div. A op bezoek bij ODIN’ 59. Beiden hebben geen beste competitiestart gehad; zo behaalde Barendrecht slechts 2 punten uit beide wedstrijden en verloren de Heemskerkers  de tot nu toe enige wedstrijd. Voor beiden dus belangrijk om punten te pakken om al niet in een vroeg stadium in het verkeerde rijtje terecht te komen.

sv Poortugaal verraste in de Hfd. Kl. A door in een spectaculaire wedstrijd thuis tegen Zwaluwen V., na een 1-3 achterstand in de 2e helft alsnog met 4-3 de volle buit binnen te halen. Dat geeft de mannen van Peter Klomp extra energie op weg naar de lastige uitwedstrijd tegen Spijkenisse, dat zelf met maar liefst 0-6 afrekende met Rijsoord. De ploeg van oud trainer Marco van Rijn heeft hierdoor 1 punt meer dan de Poortugalers. Een soort 6 punter dus en dat al zo vroeg in het seizoen. Een gelijkspel zou mooi zijn!

Smitshoek verloor in deze klasse hun 2de wedstrijd thuis tegen ARC met 0-3 en wacht nu de moeilijke uitwedstrijd tegen het op de bovenste plaats staande Rijnvogels. Hopelijk kan de ploeg van Edwin de Koning voor een verrassing zorgen.

In de 3e Kl. D begint Rhoon met een uitwedstrijd tegen DVO’. 32. Een ploeg waar tegen de Rhoonaars het nooit makkelijk hebben en zeker niet buitenshuis. Hopelijk geeft het bereiken van de volgende bekerronde de ploeg extra vleugels. Ook hier teken ik dan ook vooraf voor een gelijkspel.

Rijnmond H. Sport begint in diezelfde klasse ook met een lastige uitwedstrijd en wel tegen VFC. Ook zij zijn waarschijnlijk gesterkt door een prima bekeravontuur met 3 klinkende overwinningen, weliswaar allemaal op vierde klassers, maar toch! Stiekem hoop ik dan ook op een overwinning voor de Hoogvlietenaren!

In de 4e Kl. H speelt WCR thuis een topper tegen de gedoodverfde kampioen van vorig seizoen GOZ die toen overigens de wedstrijd in Rhoon verloor. Hopelijk kan men nu weer een zelfde resultaat bereiken en daardoor een knallende seizoenstart maken.

Pernis moet in deze klasse op bezoek bij Goudswaardse Boys. Altijd een lastige tegenstander om uit te bestrijden. Dus zou ook hier een gelijkspel welkom zijn.

In de zondag 2e Kl. D gaat ook Meeuwenplaat een moeilijk middagje tegemoet in en tegen Groeneweg. Vorig seizoen liep dat niet zo best af. Hopelijk heeft men daar nu van geleerd!!

Ook de korfballers gaan aan hun 3e competitieronde beginnen. Zo moet RWA in de 1e Kl. E thuis aantreden tegen ONDO. Zij konden helaas vorige week hun prima competitiestart tegen Maassluis geen vervolg geven en verloren nipt met 16-15 in Den Haag van Achilles. Om niet nu al achterop te raken zou een overwinning dus welkom zijn. Of dat ook gaat lukken ga ik bekijken en verslag van doen in onze wqedstrijd van de week!

Nikantes moet in de 4e Kl. E eveneens thuis aantreden en wel tegen het Amsterdamse Triaz. Ook hier geld, dat willen de Hoogvlietenaren meedoen aan de top, er gewonnen moet worden.! Beide wedstrijden beginnen om 15.30 uur.

Allemaal mooie en spanende wedstrijden, waarvan wij u weer in ons sportprogramma tussen 14.00 en 17.00 uur van op de hoogte zullen houden verslag via 1 live verslag en vanuit de studio met tussen- rust en eindstanden. Aan de presentatietafel o.a. een nieuw stemgeluid namelijk dat van Jos Vis. Trouwe luisteraars zullen hem ongetwijfeld kennen van de Albrandswaardse Top 25, maar nu komt zijn meer sportieve kant aan bod. Hij wordt weg wijs gemaakt door Dick v.d. Meer en qua techniek en muziekkeuze bijgestaan door Jeroen van Dinther. Al met al weer genoeg reden o, zaterdagmiddag weer op ons af te stemmen! Een fijn en sportief weekend gewenst!!

Erwin.   

(Visited 29 times, 1 visits today)

Eén reactie op “Het sportweekend van Erwin de Jongh”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *