Het sportweekend van Erwin de Jongh

Sportvrienden,
Het blijft nog een beetje wennen, maar zo langzamerhand komen we weer in het ritme wat de sport betreft en zijn we wat de competitie betreft aan de 2e ronde en wat de bekerstrijd aangaat aan de 3de en beslissende poulefase toe!

Zo moest Barendrecht in competitieverband in de 3e Div. A op bezoek bij DOVO een op voorhand lastige tegenstander wat een keurig gelijkspel opleverde, al zal men na afloop toch wat teleurgesteld geweest zijn, temeer daar men lange tijd met 0-1 voor had gestaan. Maar goed, het is een bemoedigend begin, waar men hopelijk wat vertrouwen uit kan putten voor de komende thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk, één van de gedoodverfde kampioenskandidaten, die zelf thuis met 4-0 ARC uithaalde tegen ACV. Opnieuw een gelijkspel zou dan ook een mooi resultaat zijn!!

Met spanning werd uitgekeken naar de comWe zijn beniuwpetitiestart van sv Poortugaal in de Hfd. Kl. A bij Rijnvogels. Geen makkelijke start omdat ook zij op voorhand een kampioenskandidaat zijn. Dat bleek en uit het spelverloop en de eindscore van 3-0. Gauw vergeten en je richten op de belangrijke thuiswedstrijd tegen Zwaluwen V. De Vlaardingers komen samen met Rijsoord volgens de “kenners” in aanmerking voor degradatie, dus is het zaak hier punten tegen te pakken.

In diezelfde klasse moest Smitshoek op bezoek bij Scherpenzeel. Een ploeg die evenals Poortugaal qua promotie profiteerde van de wijziging in de voetbal pyramide. Lang leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd wist het team van Edwin de Koning toch nog de 1-2 te scoren en zodoende de volle puntenbuit mee naar huis te nemen. Zaterdag spelen ook zij thuis en wel tegen ARC, wat thuis wist te winnen van Rijsoord. Bij winst steekt men de Alphenaren dus voorbij en daar hou ik het dan maar op!

In de beker moest Rhoon op bezoek bij 4de klasser Kamerik, wat een 0-2 overwinning opleverde. Echter wist VDL in diezelfde poule met 5-0 te winnen van Haagse Hout, waar door qua doelsaldo de Rhoonaars op-3 staan. Zaterdag krijgt Rhoon datzelfde Haagse hout op bezoek en meot VDL naar Kamerik. De uitslagen daarvan zijn bepalend voor wie er door gaat bekeren. Om te beginnen zal Rhoon daarvoor het liefst met grote cijfers moeten winnen! Ik ben benieuwd!

Rijnmond H. Sport heeft het wat dat betreft heel wat makkelijker, om te beginnen allemaal 4de klassers waarvan al twee keer met groye cijfers gewonnen werd. Dit keer was ZBVH de klos en werd met een 6-1 nederlaag terug gestuurd naar Zuid-Beijerland.
Zaterdag ontvangt men sv Ommoord, die het hun waarschijnlijk ook niet moeilijk zal maken om de volgende ronde te bereiken. Daar hou ik het dan ook maar op.

Voor WCR is het doek na de thuisnederlaag van 2-3 tegen Abbenbroek wat dat betreft gevallen. De komende uitwedstrijd tegen 4de klasser HOV/DJSCR moet men dan ook maar zien als een oefenwedstrijd voor de competitiestart van volgende week!
Datzelfde geldt waarschijnlijk ook voor Pernis dat thuis moet aantreden tegen Zestienhoven.

Meeuwenplaat speelde thuis verdienstelijk gelijk tegen Laakkwartier maar maakt ondanks dat, evenals de komende tegenstander 2de klasser zaterdag NSVV, geen kans meer op de 2de ronde. Dus ook hier een veredelde oefenpot!

De korfballers zijn ook de 1e helft van de veldcompetitie begonnen. Zo won RWA in de 1e Kl. E thuis zeer verdienstelijk met 21-19 van Maassluis de ploeg van oud trainer André Verbaas. Een prima begin wat hopelijk een vervolg gaat krijgen in Den Haag als men daar op bezoek gaat bij Achilles. Deze ploeg won overigens ook zaterdag, dus is het zaak om hier met tenminste een gelijkspel vandaan te komen.

Nikantes tenslotte had thuis een valse start in de 4e Kl. E tegen Stormvogels dat met 7-9 de punten mee nam naar Zeeland. Zaterdag kan men uit bij Purmer revanche nemen die overigens de 1ste ronde vrij was.

Ons wacht dus weer een spannend sportweekend waar Albrandswaardsport zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur verslag van zal doen. Dit wel helaas, ondanks eerdere berichten, nog niet live, maar wel met alle tussen-, rust- en eindstanden vanuit de studio. Presentatie in de kundige handen van Dick v.d. Meer, terwijl de techniek en muziekkeuze verzorgt zal worden door Jeroen van Dinther. Iets om naar uit te kijken!!!!!!!!!!!

Een plezierig weekend gewenst!Groet,Erwin.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *