Het Sportweekend van Erwin de Jongh

Sportvrienden,
De kop is weer af, de eerste wedstrijden van het seizoen 20/21 zijn in bekerverband gespeeld. Voor de teams vanaf de Hoofdklasse en hoger begint nu het meer serieuzere werk met de 1e competitie ronde.
Daarin krijgt Barendrecht in de 3de Divisie A al direct een moeilijke klus te klaren in de uitwedstrijd tegen DOVO. De ploeg uit Veenendaal is altijd een lastige opponent gebleken voor de wit/rode formatie en dat zal dit keer waarschijnlijk niet anders zijn. Hopelijk kan men wat vertrouwen ontlenen aan de 5-0 bekerwinst tegen Erp, al betrof het hier wel een team dat 2 klassen lager speelt!

Hoofdklassers Poortugaal en Smitshoek waren vrij en speelden beiden afgelopen zaterdag vriendschappelijk tegen een team uit de 2eDivisie. Poortugaal deed dit thuis tegen Excelsior Maassluis, dat het verschil in klassen wist te benadrukken in een 0-6 winst. Een goed leermoment dus voor de ploeg van Peter Klomp, waar ze wellicht gebruik van kunnen maken in de zware uitwedstrijd tegen Rijnvogels in Katwijk. Je zou je een makkelijker competitiestart kunnen indenken, aan de andere kant kun je hem maar gespeeld hebben. En wie weet maakt dit extra krachten los!!

Smitshoek moest het uit tegen ASWH ook afleggen, al zag de uitslag van 3-0 er een stukje milder uit. Wellicht geeft dat moed voor hun eerste competitiewedstrijd uit tegen Scherpenzeel. Deze ploeg heeft evenals Poortugaal geprofiteerd van het uitbreiden van de voetbalpyramide door, als de op 1 na beste qua alle eersteklassers van het vorige seizoen, na Poortugaal mee te mogen promoveren. Aan een voorspelling waag ik me niet, maar benieuwd naar de uitslag ben ik wel.

Alle overige regioteams gaan verder met de 2e wedstrijd in de voorronde van de bekerpoules. Zo mag Rhoon op bezoek bij 4de klasser Kamerik. Beiden moeten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Rhoon doordat men thuis met 3-3 gelijk speelde tegen klasgenoot VDL en Kamerik omdat men de eerste wedstrijd uit met 5-4 verloor van Haagse Hout. Een spannend gebeuren dus waarbij ik de beste kansen toedicht aan Rhoon.

Rijnmond H. Sport mag na de comfortabele 1-5 uitoverwinning bij 4deklasser FIOS nu thuis aantreden tegen opnieuw een 4de klasser namelijk ZBVH. Normaliter moet ook dit geen problemen opleveren en kan men zodoende een forse stap zetten richting de 2e ronde.

Daar zijn WCR en Pernis nog ver van verwijderd. WCR kreeg uit bij Kethel Spaland klop met 7-0. Als een excuus hiervoor mag gelden dat de Schiedammers een gerenomeerde 3de klasser zijn. Hopelijk kan men zich thuis revancheren tegen eveneens 4de klasser Abbenbroek.

Ook Pernis verloor helaas en wel tegen DVV’ 09 een 4de klasser uit Dirksland. Zij mogen het nu thuis opnemen tegen 3de klasser Leonidas, waarbij een gelijkspel al een prima resultaat zou zijn.

Meeuwenplaat tenslotte moest het als 2de klasser zondag opnemen tegen een 1ste klasser zaterdag t.w. Heinenoord. Dat bleek iets teveel van het goede voor de Hoogvlietenaren, die dan ook met 4-0 in hen hun meerdere moesten erkennen. Zondag komt er een 2de klasser op bezoek namelijk het roemruchte Haagse Laakkwartier. Wellicht geeft dat meer mogelijkheden op een goed resultaat!

Ook de beide Korfbalverenigingen gaan zaterdag aan de competitie beginnen. RWA doet dat in de 1e Kl. E thuis tegen Maassluis. Een pikante wedstrijd omdat Andre Verbaas, die de afgelopen 6 jaar hoofdtrainer bij RWA was, nu de Maassluissenaren onder zijn hoede heeft. Na afloop van de wedstrijd neemt RWA officieel afscheid van Andre. Voor de stemming daarbij zou een gelijkspel het beste zijn denk ik!!
Nikantes ontmoet in de 4e Kl. E eveneens in een thuiswedstrijd Stormvogels. De eerste klap is gewoonte getrouw een daalder waard, maar dat geldt uiteraard ook voor de Zeeuwse ploeg!

Al met al weer een mooi programma wat we zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur in ons eerste sportprogramma van dit seizoen voor u gaan volgen. Weliswaar nog geen live verslagen, want dat bewaren we tot volgende week. Nu volgen we alle gebeurtenissen vanuit de studio, waarbij ik de presentatie en techniek in handen is van Dick v.d. Meer. Dus weer een ouderwets gezellig middagje sport!

Groet,Erwin.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.