Hervormde gemeente Rhoon: 32 opvangplekken vluchtelingen Oekraïne

ALBRANDSWAARD – De Hervormde Gemeente Rhoon en de gemeente Albrandswaard richten momenteel een noodopvang in voor vluchtelingen uit Oekraïne. Deze voorziening is in gebouw ’t Centrum aan de Bernhardstraat 3.

’t Centrum Rhoon

Op deze locatie kunnen in totaal 32 vluchtelingen worden opgevangen voor een periode van maximaal drie maanden. Momenteel worden alle voorzieningen getroffen zodat de vluchtelingen een goed en veilig onderdak kan worden geboden. De gemeente Albrandswaard werkt nauw samen met de kerk, vrijwilligers en diverse maatschappelijke instanties. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer deze plekken in gebruik worden genomen.

Burgemeester Jolanda de Witte: “Ik vind het heel mooi dat de kerk deze opvang aanbiedt. Het is een van de manieren waarop de grote betrokkenheid blijkt die onze inwoners voelen voor de Oekraïense vluchtelingen die huis en haard hebben moeten verlaten.“

Inwoners die mee willen helpen, in welke vorm dan ook kunnen contact opnemen met Raoul Verhagen via 06-294 167 38 of een e-mail sturen naar oekraine@albrandswaard.nl.

Omwonenden van gebouw ’t Centrum worden met een brief geïnformeerd. Meer informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne is te vinden op www.albrandswaard.nl/oekraïne.

(Visited 176 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *