Herinneringen aan de jaren 1940 -1945 in Rhoon en Poortugaal

ALBRANDSWAARD. – Jan Jongerius en Dick Roelse hebben samen een documentaire gemaakt met acht inwoners uit Albrandswaard over herinneringen aan de jaren 40-45. Jan verzorgde de interviews en Dick (van Roelse Media) maakte de video’s en monteerde het geheel tot een documentaire.

Trailer van de documentaire die op 26 juni om 14.00 uur bij ons te zien is

Daarin is te zien hoe de vier vrouwen en vier mannen herinneringen ophalen aan de oorlogsjaren. Zij vertellen onder andere over onderduikers, Dolle Dinsdag, school, de hongerwinter, het bombardement van Rotterdam en de bevrijding. De verhalen spelen zich allemaal in Rhoon en Poortugaal af.

Marry Huijgen- van der Linden, Jaap Streefkerk, Tine Nootenboom – Boer, Adri Lagenlijk – de Jonge, Arie Beukelman, Cees Kool, Lijnie Geeve- van der Leer en Roelof Dubel waren alle acht tevreden met het resultaat.

Woensdag 15 juni werd de première gehouden voor de acht hoofdpersonen, burgemeester Jolanda de Witte en wethouder Mieke van Ginkel in ‘Het Huis van Albrandswaard’.

Het project was onderdeel van de viering van 75 jaar bevrijding in Albrandswaard in 2020 . Vanwege de covid pandemie konden de opnamen toen niet worden afgerond en zijn naar dit voorjaar verplaatst.

Vanaf zondag 26 juni 14:00 uur wordt de documentaire uitgezonden op het tv kanaal van RTV Albrandswaard. Om deze tijd wordt de film ook op YouTube, Facebook en de website van RTV Albrandswaard geplaatst, zodat iedereen kan kijken.

(Visited 212 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *