Herdershond Max en Ary Barendregt in ‘Steevast op Zondag’

In deze laatste ‘Steevast op Zondag’ voor de vakantie hoor je tussen 12:00 – 13:00 uur een opname met Joop van der Hor  en Tineke Nusink over het project ‘Maak Max Mogelijk’.

Op 28 oktober 1942 werd de Joodse familie Levie vanuit hun woning annex slagerswinkel aan de Voorstraat 220 (nu 14a) te Spijkenisse, als laatste van de 45 Joodse inwoners van Voorne-Putten,  door de Duitse bezetter op transport gesteld. 

Geen van hen ontkwam aan de verschrikkingen van de Holocaust. Allen vonden de dood in de vernietigingskampen. Alleen Max, de Duitse herdershond van de slagersfamilie, overleefde de oorlog en hield dagenlang na de deportatie van de familie trouw de wacht voor de deur van de slagerij. Max zou zijn baasjes nooit meer terugzien.

Piet Vermeulen gaat met Joop van Der Hor terug naar de ( nog steeds bestaande) woning van de fam Levie in Spijkenisse. Daar vertelt Joop over de gebeurtenissen en waarom dit project moet slagen.

Ook neemt hij een kijkje in het atelier van Tineke Nusink en praat met haar over Max en hoe hij er in het brons uit moet gaan zien.

In het 2e uur is Ary Barendregt, directeur van het  gelijknamige Takel & Bergingsbedrijf uit Rhoon. Ongeluk , pech, panne of een ander ongemak met de heilige koe ?? Het bedrijf is helemaal gespecialiseerd in alle denkbare oplossingen.

Vrachtauto’s . personenauto’s en caravans, alles wordt op een professionele manier aangepakt, vervoert naar een opvangpunt en dan kan de weg weer vrij worden gegeven. Deze ridders van de weg zorgen, dat u kunt blijven rijden als er iets is gebeurt. Hoe werkt het systeem, wat zijn de invalshoeken en wat voor voldoening geeft het ? Het sleepbedrijf werkt nauw samen met de Provincie, gemeenten en de ANWB.

Techniek en muzieksamenstelling wordt verzorgd door Rob Molenaar.

Terugluisteren kan via programma gemist en via Albrandswaard Soundcloud, Het programma wordt herhaald op zondag avond van 20.00 – 22.00 uur.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *