Grote club actie weer gestart

Zaterdag 18 september zijn 8 verenigingen uit Albrandswaard gestart met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost € 3,- per stuk waarvan maar liefst 80% naar de club gaat. De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Albrandswaard een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik € 9,5 miljoen voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

Dit jaar doen in de gemeente Albrandswaard de volgende clubs mee:

Poortugaal S.V. Turnen Houdt Ons Recht (T.H.O.R.), S.V. Rood Wit Albrandswaard, Poortugaalse Badmintonclub Boomgaardshoek, sv Poortugaal, S.V. Shah Mata, TV Poortugaal
Rhoon Atalante Sport , Jeugd- en volwassenenkoor Bombary

(Visited 14 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *