Gommers beantwoordt Corona vragen

In de nieuwe podcastserie ‘Vraag het Gommers’ beantwoordt IC-arts en OMT-lid Diederik Gommers iedere aflevering coronavragen. In de nieuwe podcast van BNR legt presentator Kees Dorresteijn de vragen voor die binnen zijn gekomen.

In de eerste aflevering krijgt hij vragen als: ‘verwacht u een 3e of 4e lockdown?’ en ‘verdient u geld aan de zorgindustrie met patenten?’ In de aflevering vertelt hij ook dat het nog geen optie is om mensen thuis te laten uitzieken om ziekenhuisbedden te besparen. ‘Daar is Nederland nog niet voor ingericht’, zegt Gommers. Bovendien zou het onverstandig zijn om mensen zonder medische begeleiding te laten herstellen. 

Gommers vertelt ook dat een coronavaccin niet de heilige graal is. ‘Met een goed vaccin bouw je immuniteit op, maar ik vind dat je niet op één paard moet wedden. Technische universiteiten en bedrijven moeten keihard blijven werken aan een e-nose of een andere massaspectrometer. Als dat kan, kun je meer vrijheid geven aan mensen.’ 

Volgens Gommers wordt er nog altijd veel geïmproviseerd bij de aanpak van het coronavirus. Zo leek het vorige week nog een aanvaardbaar risico om een deel van de dokters en verpleegkundigen op vakantie te laten gaan. Het bleek toch een te optimistische inschatting, zegt hij nu. ‘Daardoor kwamen we vorige week toch in de problemen; we konden niet verder opschalen doordat er mensen op vakantie waren. Eigenlijk loop je dan toch weer achter de feiten aan.’

Diederik Gommers gebruikte zijn Instagram-pagina al eerder om coronavragen van kinderen te beantwoorden. Nu kan iedereen vragen insturen voor de podcast. Dat kan via whatsapp 06 8370 9229, via een e-mail naar Gommers@bnr.nl of via de Instagram-pagina van BNR Nieuwsradio. 

De eerste aflevering van de podcast is te luisteren op de BNR website, bnr.nl/vraaghetgommers, en uiteraard ook via Spotify en Apple Podcasts.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *