Geveltuinen welkom in Albrandswaard

Woon je in een huis zonder tuin maar heb je er altijd al van gedroomd een eigen (voor)tuin te hebben? Dan hebben we goed nieuws!Vanaf nu is het mogelijk om een geveltuin tegen je huis aan te leggen op openbare grond.

Een geveltuin aanleggen is simpel en kost niet veel tijd. Wip vanaf je gevel anderhalve stoeptegel op. Laat de tegels overeind staan om zo gemakkelijk een opsluitband te maken. Graaf dertig centimeter diep, plaats een worteldoek en stort tuinaarde. Zet er mooie planten in en klaar is Kees. Om bijen en vogels blij te maken, gebruik dan biologische planten, zaden en bollen en probeer de dieren elk seizoen iets bloeiends aan te bieden.

Leg een geveltuin aan en stuur een foto voor 15 september naar d.groeneveld@bar-organisatie.nl. De eigenaren van de vijf leukste geveltuinen ontvangen in oktober het prijzenpakket uit handen van de wethouder.

Meer informatie over hoe je een geveltuin kunt maken, indelen of welke voorwaarden hieraan worden gesteld? Neem dan contact op met de medewerker Operatie Steenbreek via d.groeneveld@bar-organisatie.nl.

(Visited 28 times, 1 visits today)