Gemeente Albrandswaard participeert

Voor het terrein van Antes in Poortugaal bestaat het idee om woningen te realiseren. De gemeente vindt het belangrijk om in samenspraak met Antes en belanghebbenden, de wenselijkheid te onderzoeken. Daarom laat de gemeente onderzoek doen naar de verschillende aspecten van mogelijke woningbouw.

Bij dit vooronderzoek is specifieke aandacht voor de veiligheid, het verkeer en maatschappelijke effecten van mogelijke woningbouw, zoals woningmarkt en economische effecten. De gemeente vraagt de inwoners nadrukkelijk aan te geven welke punten nog meer aan de orde moeten komen.

Komende maand start de voorbereiding van het vooronderzoek waarbij onder andere omwonenden van het Antesterrein betrokken worden. “Inwoners weten als geen ander hoe de situatie in de eigen woonomgeving is. Wij willen graag  weten welke zorgen en aandachtspunten er leven. Daarom willen we in dit prille stadium al met omwonenden in gesprek.” aldus wethouder Mieke van Ginkel.

Omwonenden zo veel mogelijk invloed

De gemeente heeft externe bureaus opdracht gegeven om onafhankelijk onderzoek te doen. Onder leiding van een externe voorzitter komt er een consultatiegroep voor direct omwonenden en andere belanghebbenden. Ook worden winkeliers, bedrijven en maatschappelijke organisaties gericht uitgenodigd om online mee te denken. Daarnaast kunnen alle inwoners van Albrandswaard reageren via een enquête op de website van de gemeente. Deze is vanaf 17 september 2020 beschikbaar op www.albrandswaard.nl.

Begin november zijn de uitkomsten van het onderzoek bekend en worden deze met alle betrokkenen gedeeld. In december worden de uitkomsten in de gemeenteraad besproken.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.