Geldfit.nl voor inwoners Albrandswaard

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim één op de vijf huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Albrandswaard werkt daarom samen in de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl.
Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden.

Wethouder Mieke van Ginkel voor Welzijn en Zorg: ‘Ik zie dat geldzorgen iets is dat in alle delen van de samenleving voorkomt. Ook bij mensen die het ogenschijnlijk goed hebben. Voor veel mensen met geldzorgen is niet altijd duidelijk waar zij terecht kunnen voor hulp. Geldfit.nl helpt om erger te voorkomen. Want geldzorgen kunnen op een gegeven moment geldproblemen worden. Dat willen we graag voorkomen. Als mensen er met Geldfit.nl toch niet uitkomen dan kunnen zij een beroep doen op verschillende vormen van hulp bij geldproblemen. Het is mooi dat we als gemeente samenwerken met geldfit.nl, banken, verzekeraars en andere bedrijven.’

Inwoners van Albrandswaard kunnen gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen te beantwoorden krijg je inzicht in jouw financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvang je ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in Albrandswaard. Denk aan lokale organisaties als Financiële Maatjes van Welzijn Albrandswaard / Vraagwijzer en schuldhulpverlening van de gemeente. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in Albrandswaard kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *