Geen ‘Albrandswaard Sport ‘ maar wel Erwin’s sportcolumn.

Sportvrienden,

Het seizoen zit er bijna op! Nog wat nacompetitiewerk wat de voetballers aangaat en nog 2 competitiewedstrijden voor de korfballers en dan gaan we de zomerstop in.

Wat het voetballen aangaat was het, een enkele uitzondering daargelaten, nu niet zo’n geweldig seizoen met als “oogst” bij de 8 regioclubs: 1 x degradatie, 1 maal een plaats in de nacompetitie om degradatie te voorkomen en 1 periodekampioenschap met een nacompetitie plaats voor eventuele promotie. 

Het had al met al nog slechter gekund als ook in de laatste competitieronde en Smitshoek in de Hfd. kl. A en sv Poortugaal in de 1e kl. B via een overwinning niet ontsnapt waren aan de nacompetitie voor degradatie.

Het programma voor morgen blijft dan ook mede daardoor beperkt tot 2 wedstrijden:

Zo mag Rhoon in de 1e nacompetitie ronde in een zogenaamde knock-out wedstrijd uit aantreden tegen VVOR. Mochten zij deze winnen dan krijgen ze in de volgende ronde een thuiswedstrijd. En dat allemaal voor promotie naar de 2de klasse. We zijn uiteraard benieuwd wat het gaat worden en wensen hen alle succes toe!

Pernis mag het thuis opnemen tegen DVV’ 09 uit Dirksland in een nacompetitie wedstrijd voor behoud van het 3de klasse schap.  Ook hier betreft het een 1e knock-out wedstrijd, waarna bij winst een thuiswedstrijd volgt. Uiteraard wensen wij ook hen een positief resultaat toe!!

De korfballers gaan aan hun op één laatste wedstrijd van het veldseizoen beginnen. Voor zowel RWA in de 1e kl. F als Nikantes in de 1e kl. I staat er niets meer dan de spreekwoordelijke eer op het spel. RWA verdedigt thuis hun 3de plaats tegen Kinderdijk wat 1 punt minder heeft en Nikantes is vrij.

Gezien het feit dat er weinig live wedstrijden voorhanden zijn, is er dit keer geen sportprogramma, maar volgende week zijn we er in elk geval wel om het sportseizoen  af te sluiten met een terugblik over wat het ons gebracht heeft. En wie weet kunnen we dan zelfs nog een live wedstrijd meepikken!!

In elk geval voor nu een mooi en zonnig weekend gewenst en graag tot volgende week!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 71 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.