Fos Noordegraaf geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Jolanda de Witte heeft maandagavond de 11-jarige Fos Noordegraaf uit Poortugaal officieel geïnstalleerd als de kinderburgemeester 2024-2025 van Albrandswaard. Dit gebeurde tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 1 juli. Fos is de opvolger van Paulina Calisaya die het afgelopen schooljaar aanspreekpunt en spreekbuis van alle kinderen in Albrandswaard was. De nieuwe kinderburgemeester is gekozen uit in totaal 5 aanmeldingen.

Fos Noordegraaf en burgemeester de Witte – Foto: Gemeente Albrandswaard

Burgemeester De Witte noemt de installatie van de nieuwe kinderburgemeester een bijzonder moment . “Onze jeugd, onze kinderen, zijn belangrijk voor onze toekomst. Elk jaar wordt er een nieuwe kinderburgemeester gekozen en geïnstalleerd. Hiermee geven we een stem aan onze jeugd  en de mogelijkheid zich in te zetten voor de toekomst van hun gemeente.”

Niemand buitensluiten

Fos Noordegraaf zit op basisschool Valckesteyn-Noord. Hier zat hij al in de leerlingenraad. Hij is na 6 meiden de eerste jongen die kinderburgemeester wordt. Hij wil zich gaan inzetten voor allerlei sportactiviteiten en het belangrijkste vindt hij dat iedereen mag en kán meedoen. Er mag niemand worden buitengesloten. 

Burgemeester Jolanda de Witte bedankte zijn voorgangster Paulina voor haar inzet en toewijding in het afgelopen jaar: “Je werd vorig jaar tijdens de gymles verrast door mij en je moeder dat je de nieuwe Kinderburgemeester was geworden. We zijn daarna samen veel op stap geweest, zoals tijdens de Sinterklaasintocht. Ook je liefde voor de natuur kwam goed tot zijn recht tijdens de opruimdag in de Grienden en de opening van het voedselbos.”

———————————————–

(Visited 12 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *