Forse toename thuis sporten

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat 48% van de volwassen Nederlanders (veel) minder sport dan voor de lockdown. Wie wilt sporten en bewegen zal dit in tijden van corona immers thuis moeten doen. 

Waar veel mensen door de lockdown met negatieve emoties kampen, vormen diezelfde negatieve gevoelens vervolgens wel het startsein voor een gezondere leefstijl. Vier op de vijf Nederlanders geeft aan dat ze sinds de corona epidemie bezig zijn geweest met een gezonde leefstijl. Voldoende beweging en een gezond voedingspatroon zijn de meest genoemde manieren om die gezonde leefstijl in praktijk te brengen. 

Het merendeel van de Nederlanders is dus meer bewust van de eigen gezondheid en heeft zich voorgenomen om gezonder te gaan leven. Echter blijkt het daadwerkelijk beginnen met die gezondere leefstijl voor 21% van de Nederlanders moeilijk en ook het volhouden van sporten is niet altijd gemakkelijk. 

Thuis sporters die hun gewicht bijhouden zijn gemiddeld 5,2 kg per maand afgevallen en zijn gemiddeld 2,4 cm buikomvang per maand kwijtgeraakt.

De meeste thuissporters trainen aan het begin van de week; maandag is veruit de meest populaire dag. Wel beginnen de meeste mensen te fanatiek wanneer ze besluiten om te gaan trainen. De actieve groep thuis sporters sport gemiddeld 2 keer per week 25 minuten lang.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *